ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύμης Ζιγγιρίδης: «Η πολιτική είναι και πρέπει να είναι βίωμα όλων μας»

ευθύμης-ζιγγιρίδης-η-πολιτική-είναι-498816

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Την ψήφο των πολιτών για την εκλογή του στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας διεκδικεί από τη Μαγνησία ο Ευθύμης Ζιγγιρίδης με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Coventry στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση και Οικονομία Βιομηχανίας, καθώς και στα Industrial Logistics σε Πανεπιστήμιο του Birmingham, ο Ευθ. Ζιγγιρίδης έχει κερδίσει το πρώτο εθνικό βραβείο για την καλύτερη μελέτη πάνω σε ποιοτικούς δείκτες στη μεταποιητική δραστηριότητα της Βρετανικής Βιομηχανίας. Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τα πώς η επαγγελματική του εμπειρία και η κοινωνική δράση, που έχει αναπτύξει μέσα από εθελοντικές θέσεις, μπορούν να αποτελέσουν εχέγγυα μιας πετυχημένης θητείας.

Συνέντευξη στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ

Κύριε Ζιγγιρίδη, διεκδικείτε την εκλογή σας στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας. Πώς η επαγγελματική ενασχόλησή σας μπορεί να βοηθήσει τη Μαγνησία μέσα από την Περιφέρεια;

Μετά τις σπουδές μου, εργάστηκα στη Βρετανική Βιομηχανία και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα ίδρυσα μία εταιρεία επενδυτικών συμβούλων, την οποία διατηρώ εδώ και 15 χρόνια. Ενα τμήμα της εταιρείας ασχολείται με το ΕΣΠΑ είτε απευθύνεται σε ιδιώτες, είτε σε δημόσιο. Οπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε άρθρα μου, ένα από τα δύο σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι το ΕΣΠΑ. Επομένως, η τεχνογνωσία μου, καθώς επίσης και η ενασχόλησή μου με επενδυτικές ευκαιρίες αποτελούν τη βασική παράμετρο για τον καταλυτικό ρόλο που μπορώ να διαδραματίσω στην Περιφέρεια.

Εχετε αναλάβει πολλές εθελοντικές θέσεις ευθύνης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πώς διαχειριστήκατε τον χρόνο σας και πώς διαμορφώσατε θετικές εξελίξεις από τις συγκεκριμένες θέσεις;

Προσπαθώ πάντα να οργανώσω τον χρόνο μου και να σχεδιάσω τις εργασίες της ημέρας. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω πάντα, διότι το απρόβλεπτο είναι μέρος της ζωή μας και αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα. Το ζητούμενο είναι να έχεις την ικανότητα να το αντιμετωπίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεαστούν άμεσα τα αρχικά σου σχέδια.

Η Περιφέρεια με τίμησε και τοποθετήθηκα στο κέντρο πρόληψης Ν. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» και το Διοικητικό Συμβούλιο με εξέλεξε αντιπρόεδρο. Μέσα από αυτή τη δομή μαζί με άλλους προέδρους κέντρων πρόληψης στην Ελλάδα ιδρύσαμε το Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης, που είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης τοποθετήθηκα στο ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου, που διετέλεσα αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. Μέσα από αυτές τις δομές προσπάθησα να περάσω τη δική μου φιλοσοφία διοίκησης και εξωστρέφειας. Συνέβαλα στην οικονομική αναδιαμόρφωση του Γηροκομείου, εκπόνησα τον νέο εσωτερικό κανονισμό και με πρωτοβουλία μου και τη συμβολή της Ενωσης Γονέων Βόλου και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούμε δράση εκπαίδευσης των σχολείων για την ΚΑΡΠΑ.

Επιπλέον είμαι λάτρης των παραδόσεων και πολύ περήφανος που έχω Καππαδοκικές ρίζες. Πριν χρόνια ιδρύσαμε την Ενωση Καππαδοκών Ελλάδος, προσπαθώντας να διατηρήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τις δικές μας μοναδικές παραδόσεις και αξίες. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη διάδοση των παραδόσεών μας στον Νομό μας και όχι μόνο. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας, η οποία είναι εταιρεία της Περιφέρειας που ασχολείται με πολιτισμό, περιβάλλον και κοινωνικές μειονότητες, προσπαθούμε να βοηθήσουμε δράσεις των συλλόγων και άλλων οργανώσεων της περιφέρειάς μας.

Με ρωτούν πολλές φορές εάν αμείβομαι για κάποιες από αυτές τις θέσεις. Εάν αμειβόμουν, δεν θα μιλούσαμε για εθελοντισμό.

Ποιοι είναι οι κύριοι πυλώνες ανάπτυξης στη Μαγνησία κατά την άποψή σας;

Η Περιφέρεια, μαζί με άλλους επαγγελματικούς φορείς, θα πρέπει να σχεδιάσει μελέτη για την ανάδειξη των επενδυτικών δυνατοτήτων του Νομού. Οπως έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές και έχω εισηγηθεί σε αντίστοιχες ομιλίες, βασικοί οικονομικοί πυλώνες είναι ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή και η ενέργεια από ΑΠΕ. Μία μελέτη, η οποία θα αναδεικνύει στοχευμένα τα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση και κυρίως ξένες επενδύσεις, θα είναι η αρχή για τις περαιτέρω ενέργειες επικοινωνίας και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Τι έχετε να πείτε στους νέους που δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά, αλλά και σε εκείνους που δεν θέλουν να ψηφίσουν;

Οι νέοι δεν ευθύνονται για αυτήν τη συμπεριφορά. Αυτοί που ευθύνονται είναι όλοι εκείνοι που συντηρούν στερεότυπες και δογματικές απόψεις περί πολιτικής και κομματικής προσέγγισης στη λύση των τοπικών προβλημάτων. Η πολιτική είναι και πρέπει να είναι βίωμα όλων μας. Κάθε πράξη ή απόφαση που παίρνουμε είναι μία πολιτική πράξη. Ο νέοι, ωστόσο, θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την τάση απαξίωσης της πολιτικής, τάση την οποία προωθούν συγκεκριμένες ομάδες. Η απομάκρυνση από την πολιτική ζωή του τόπου ισούται με υποδούλωση και απώλεια της ελεύθερης βούλησης. Η αντίσταση θα πρέπει δηλωθεί μέσα από σωστή κρίση και επιλογή ανθρώπων ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Γιατί θεωρείτε ότι πρέπει οι πολίτες να σας ψηφίσουν;

Ολοι οι συνυποψήφιοι μου είναι αξιόλογοι άνθρωποι με τη δική τους κοινωνική και επαγγελματική δράση ο καθένας και η καθεμία. Οι σπουδές μου, το αντικείμενο της επαγγελματικής ενασχόλησής μου, η μεγάλη κοινωνική δράση μου, η εμπειρία μου και η επιθυμία για προσφορά είναι παράγοντες, οι οποίοι αποτελούν εχέγγυο για μία επιτυχημένη και αποτελεσματική θητεία στο περιφερειακό συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου