ΛΑΡΙΣΑ

Κ. Αγοραστός: Η Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για την Θεσσαλία

κ-αγοραστός-η-κυριακή-26-μαΐου-θα-είναι-η-499228

Ισχυρή εντολή για ισχυρή Θεσσαλία ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του συνδυασμού με τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Kώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Παράλληλα, προχώρησε σε έναν απολογισμό των όσων έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο τιμόνι της Περιφερείας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας. Ακολουθήσαμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας».

Στην ομιλία του ο κ. Αγοραστός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Εδώ από την καρδιά της Περιφέρειας μας, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη Λάρισα, στέλνουμε σήμερα όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Βάζουμε την Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή.

Βάζουμε την Λάρισα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των κατακτήσεων, για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, που αποτελεί όρο επιβίωσης για την επόμενη μέρα, όχι μόνον για την Περιφέρεια μας αλλά και για την χώρα.

Η Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για την Θεσσαλία. Ημέρα νίκης, για όλους εμάς που με την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», βάλαμε πάνω από όλα τους πολίτες, τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες.

Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής, για να ανανεώσουμε το νήμα της συνεργασίας, της συνέργειας, της εμπιστοσύνης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της δημιουργίας.

Για να κάνουμε την Περιφέρεια μας πρωτοπόρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα. Λύνονται με έργα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας.

Επιλέξαμε την ευθύνη μίας νέας αρχιτεκτονικής για την Θεσσαλία, με πυλώνες την δημιουργία και την αποτελεσματικότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μιλάει καθημερινά με τα έργα της.

Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας.

-Για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας.

Εργοτάξιο υψηλών απαιτήσεων τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια μας. Ένα μεγάλο στοίχημα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

*Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%. Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2019 , υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία.

*Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.

*Ανοιχτές πόρτες ανοιχτός διάλογος. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη.

* Στην διάρκεια της πορείας μας υπάρχουν τρεις «σταθμοί» που αποτέλεσαν ξεχωριστές στιγμές διαφορετικής εμβέλειας.

-Σε τοπικό επίπεδο η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας.

-Η μεγάλη εθνική στιγμή ήταν το 2015, όταν λόγω της οικονομικής κρίσης είχαν σταματήσει να εισρέουν κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ στη χώρα. Τα έργα είχαν σταματήσει και οι άνεργοι αυξάνονταν. Ανέλαβα πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κρέτσου. Μετά από μακρά συνάντηση ο πρόεδρος Γιούνκερ πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και άλλαξε όλη η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα. Ήρθαν τον Οκτώβριο του 2015 6 δις στη χώρα και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Και η μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν εισηγήθηκα ως «rapporteur», στην Επιτροπή τωνΠεριφερειών της Ευρώπης το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της περιόδου 2021-2027, το Invest EU, που πρόκειται να προσελκύσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δις ευρώ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

*Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία.

Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο.

Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ.

* Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας.

*Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία. Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προκλήσεις προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130% και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί 301 έργα.

Ενώ από το ΕΣΠΑ και Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δις ευρώ.

Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονή και αφοσίωσης.

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο, την Θεσσαλία της Ελλάδας και της Ευρώπης

Εμείς στην «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»

Βάζουμε μπροστά την Θεσσαλία

Μία Θεσσαλία που δημιουργεί και παράγει

Μία Θεσσαλία πρωτοπόρα και καινοτόμα

Μία Θεσσαλία εξωστρέφειας

Μία Θεσσαλία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο

Μία Θεσσαλία με δουλειές για όλους

Μία Θεσσαλία ταχέως αναπτυσσόμενη σε όλους τους τομείς

Μία Θεσσαλία χωρίς αποκλεισμούς

Μία Θεσσαλία ίσων ευκαιριών για όλους

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο.

Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Ότι έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Λάρισα και την Θεσσαλία με ανθρώπινα έργα.

Η Θεσσαλία θέλει και μπορεί να πάει ακόμη πιο μπροστά.

Την Κυριακή θέλουμε ισχυρή εντολή.

Θέλουμε ισχυρή «Συμμαχία υπέρ των πολιτών».

Θέλουμε ισχυρούς τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές.

Για να πάει η Θεσσαλία ακόμη πιο ψηλά.

Στις εκλογές της Κυριακής θα κερδίσει η Θεσσαλία.

Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε

Ισχυρή εντολή

Ισχυρή Θεσσαλία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου