ΤΟΠΙΚΑ

Παναγιώτης Λούτσος: «Απόλυτα πετυχημένος ο Αχ. Μπέος»

παναγιώτης-λούτσος-απόλυτα-πετυχημ-499254

Τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός Βολιώτης μαιευτήρας – γυναικολόγος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου

Τη βεβαιότητα ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα επανεκλεγεί δήμαρχος Βόλου από τον πρώτο γύρο την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός μαιευτήρας – γυναικολόγος Παναγιώτης Λούτσος, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Ο Παναγιώτης Λούτσος αποτιμά θετικά το έργο της δημοτικής αρχής την πενταετία που ολοκληρώνεται, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον προσωπικό του φίλο Αχιλλέα Μπέο, υπογραμμίζοντας πως είναι ένας άνθρωπος με όραμα και απόλυτα πετυχημένος. Οπως μάλιστα επισημαίνει, την ίδια άποψη έχουν και οι δημότες, όπως εισπράττει ο κ. Λούτσος στις επαφές που έχει με τους συμπολίτες του περιοδεύοντας στις δημοτικές ενότητες.

Συνέντευξη στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Κύριε Λούτσο, με ποια κριτήρια επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»; Γιατί με τον Αχ. Μπέο και όχι με έναν άλλον;

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι προσωπικός μου φίλος. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα και απόλυτα πετυχημένος. Κάθε τι που αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας με άριστα 10. Είναι ανεξάρτητος κομματικά, γεγονός που σημαίνει ότι λαμβάνει αυτός τις αποφάσεις σε συνεργασία με το επιτελείο του και δεν λαμβάνει γραμμή από κάποιο κόμμα.

Είστε άνθρωπος έντονα δραστηριοποιημένος στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Εκτιμάτε πως το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής είναι θετικό; Πού πιστεύετε ότι υστέρησε την πενταετία που πέρασε;

Και βέβαια είναι θετικό γι’ αυτό και προηγείται ακόμη και στη συνείδηση των αντιπάλων του. Στην προηγούμενη πενταετία ασχολήθηκε με την καθημερινότητα. Επιπλέον έχει να επιδείξει πολλά έργα που ολοκληρώθηκαν και άλλα που ξεκίνησαν, όπως παιδικές χαρές, κυκλικούς κόμβους, πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, το Δημοτικό Θέατρο κ.λπ. Ο Βόλος πλέον είναι πόλος έλξης τουρισμού. Εχει καταστεί νούμερο ένα όλους τους μήνες του χρόνου. Δεν μιλάμε βέβαια για την περίοδο των Χριστουγέννων, που είναι μοναδικός προορισμός και αυτό λέει πολλά.

Σε ποιους τομείς κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να δοθεί βάρος στη νέα θητεία;

Στη νέα θητεία όντως, όπως είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος, παράλληλα με την πόλη του Βόλου θα πέσει το βάρος στις δημοτικές ενότητες.

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε στις επαφές και τις περιοδείες που έχετε σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο;

Από όποια ενότητα και αν πέρασε ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά, αλλά κι εγώ σε κάποιες περιοδείες που έκανα, το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ξεκάθαρο: Νίκη από την πρώτη Κυριακή 26 Μαΐου. Μιλώντας βέβαια με την ιδιότητα του μαιευτήρα – γυναικολόγου θα σας πω ότι «η κάλπη είναι έγκυος…». Το υπερηχογράφημα όμως δείχνει ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα είναι και πάλι δήμαρχος για την επόμενη τετραετία από την πρώτη Κυριακή.

Σε προσωπικό επίπεδο αν σας ζητούσε κάποιος να αναλάβετε μία προσωπική δέσμευση απέναντι στους δημότες, ποια θα ήταν αυτή;

Προσωπικά έχω είκοσι χρόνια προσφοράς στην ιατρική και δη στον γυναικείο πληθυσμό. Παρότι διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο (μαιευτικό – γυναικολογικό) με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έξοδα, εφορία κ.λπ.) είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου αφιλοκερδώς όπως συνέβη και την προηγούμενη 5ετια στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτή η στάση ζωής θα εκτιμηθεί από τους συμπολίτες μου και θα μου δώσουν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω ως δημοτικός σύμβουλος Βόλου στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου