ΤΟΠΙΚΑ

Νάνσυ Καπούλα: Ηρθε η ώρα να απομακρύνουμε όλα τα φαινόμενα παρακμής από την πόλη

νάνσυ-καπούλα-ηρθε-η-ώρα-να-απομακρύνο-499661

Την βεβαιότητα ότι από την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου «δε θα αφήσουμε ποτέ ξανά κανέναν ξενόφερτο να μας διχάσει”, εξέφρασε η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα, κατά την κεντρική της προεκλογική ομιλία στο Βόλο, μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη»

“Αφήσαμε πριν πέντε χρόνια την πόλη μας να πέσει σε χέρια ανίκανα και στόματα βρώμικα. Περιμέναμε στωικά, δίνοντας καθημερινές μάχες όλα αυτά τα χρόνια να προστατεύσουμε ό,τι ήταν δυνατό από τα χέρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού της απερχόμενης δημοτικής αρχή. Κι έφτασε η ώρα που η φωνή του καθενός γίνεται απόφαση μέσα στην κάλπη. Κι αποφασίσαμε να απομακρύνουμε από την πόλη μας όλα αυτά τα φαινόμενα παρακμής.Γιατί τα εισαγόμενα μοντέλα συμπεριφοράς που τέσσερα χρόνια κατέκλυσαν την πόλη με ύβρεις, χυδαιότητα, βωμολοχίες και ψευτομαγκιές δεν είναι δικά μας», τόνισε η κ. Καπούλα.

Σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο Βόλου, «πάνω από το 98% των κειμένων που έχει εκδώσει η νυν δημοτική αρχή είναι για να εκφοβίσουν, να υβρίσουν και να λοιδορήσουν συμπολίτες μας. Μόνο το 2% αφορούσε ανακοινώσεις που είχαν ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του Πολεοδομικού συγκροτήματος για δράσεις του δήμου. Κι όταν ξεκινήσαμε αυτό τον όμορφο αυτοδιοικητικό αγώνα προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους πάντες και να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής. Μάταια προσπάθησαν! », υποστήριξε.

Αναφερόμενη η κ. Καπούλα, στα οικονομικά του δήμου επεσήμανε ότι αιμορραγεί στα χέρια της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

«Το αποκορύφωμα της κακοδιοίκησης των τελευταίων ημερών ήταν η απομύζηση της ΔΕΥΑΜΒ με ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ. Στη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής η ΔΕΥΑΜΒ έχασε συνολικά 5.500.000 εκατομμύρια ευρώ λόγω της ανικανότητας της να χειριστεί την συγκεκριμένη υπόθεση. Κι ενώ μπορούσε με πλήρη και τεκμηριωμένη τεχνική πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ που εγώ η ίδια παρέδωσα στη ΔΕΥΑΜΒ τον Ιούνιο του 2015 να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αντίθετη πλευρά και να διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ αυτά τα 5.500.000, ο απερχόμενος Δήμαρχος κράτησε στο συρτάρι την πραγματογνωμοσύνη και την κατέθεσε δυόμισι χρόνια αργότερα αφήνοντας με αυτό τον τρόπο την ΕΡΓΗΛ να κινηθεί με άνεση χρόνου και χωρίς πραγματική αντίσταση”, τόνισε.

Αναφερόμενη στο μοντέλο ανάπτυξης του δήμου η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» είπε ότι θα υπάρξει «ισότιμη εξυπηρέτηση και ποιότητα ζωής τόσο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα όσο και για τις δημοτικές ενότητες. Γιατί ο Δήμος Βόλου έγινε ενιαίος για να προσφέρει σε όλους μεγαλύτερες δυνατότητες.

Κλείνοντας την ομιλία της, η υποψήφια δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα, κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Στα χέρια τους καταστρέφεται οικονομικά η ΔΕΥΑΜΒ. Το ΕΑΚ καταρρέει γιατί δεν καταθέτουν τη μελέτη για τη χρηματοδότησή του. Το ΕΣΠΑ για τη σχολική στέγη χάθηκε. Οι αθλητικοί χώροι σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν διαλυθεί και στερούν από τα παιδιά τον αθλητισμό. Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε άλλο τις ζημιές της Δημοτικής Αρχής που ανέλαβε πριν πέντε χρόνια και κάνουν την πλάκα τους στις πλάτες μας.

Μπαίνουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε με τους σύγχρονους κανόνες τα χρήματα για τον τόπο μας. Μπαίνουμε μπροστά για να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες, συνεργασία και δίκαιη αντιμετώπιση των θεμάτων.

Για να μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο χωρίς να φοβάστε, για να απλώσουμε δίκτυ προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με διακριτικότητα, μακριά από κάμερες και επίδειξη ελεημοσύνης όπως το κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου