ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα

στο-βόλο-σήμερα-η-αλέκα-παπαρήγα-437576

«Επιθετική απάντηση και όχι μοιρολατρία» είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο Βόλο. Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση για τις γυναίκες που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στις 7 το απόγευμα στο Αχίλλειον, στο πλαίσιο περιοδείας της ανά την Ελλάδα.

Η κ. Παπαρήγα θα αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, ενώ στον πεζόδρομο του Αχιλλείου θα λειτουργήσει και βιβλιοπωλείο.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναμένεται να επαναλάβει ότι «το ΚΚΕ, με σταθερό προσανατολισμό στο δρόμο αυτό, αναπτύσσει αγώνες και προβάλλει στόχους πάλης και θα καλέσει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και αγροτισσών, των σπουδαστών, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και να διεκδικήσουν πλήρη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, προστασία των ανέργων, σύνταξη στα 55 χρόνια στις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες κ.α.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό , στις οποίες το ΚΚΕ δεν συμμετείχε έχοντας ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει δρόμος συναίνεσης με τα αντιλαϊκά μέτρα και την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα, σταχυολογώντας τα πολιτικά δεδομένα, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι «δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική που σφαγιάζει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα» και καλεί τους εργαζόμενους «να μην πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης, μέσα από την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν την πτώχευση του λαού, για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση που το ίδιο και οι πολιτικοί του εκφραστές δημιούργησαν.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της Ελλάδας -θα τονίσει η κ. Παπαρήγα- των εργατοϋπαλλήλων τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, αυτών που έχουν μικρομάγαζα, της φτωχής αγροτιάς και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις νέες ηλικίες και στις γυναίκες και θα αναφερθεί «στο χάος που χωρίζει το ΚΚΕ από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός και λίγο πολύ υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα «για τη σωτηρία γενικά της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «στην πραγματικότητα αυτό μεταφράζεται σε μια προσπάθεια τα δικαιώματα των εργαζομένων να φτάσουν κυριολεκτικά στον πάτο, αν και δεν υπάρχει πάτος σ’ αυτά, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος επενδύσεων από τα λιμνάζοντα, τα συσσωρευμένα κεφάλαια που υπάρχουν. Ένας νέος γύρος επενδύσεων με πολύ λιγότερο εργατικό δυναμικό, με εφεδρικό στρατό ανέργων που θα πιέζουν τα μεροκάματα προς τα κάτω, με εργασιακές σχέσεις, ας το πούμε, ενός σύγχρονου μεσαίωνα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου