ΤΟΠΙΚΑ

Χρήστος Στεφόπουλος: «Ισχυρή εντολή την Κυριακή 26 Μαΐου στον Αχ. Μπέο»

χρήστος-στεφόπουλος-ισχυρή-εντολή-τ-500268

Ζητά ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και εκ νέου υποψήφιος με τον Αχ. Μπέο και τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Την υπερψήφιση του συνδυασμού του σημερινού δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» από τον πρώτο γύρο την Κυριακή 26 Μαΐου ζητά ο Χρήστος Στεφόπουλος, αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας. «Καλώ τους πολίτες να ανανεώσουν την ισχυρή εντολή τους προς τον σημερινό και αυριανό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και προς το πρόσωπό μου, υπερψηφίζοντας την παράταξή μας και δίνοντάς μας τη δυνατότητα, χωρίς υπονομεύσεις και τρικλοποδιές, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας και να καταστήσουμε τον Βόλο μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, αντάξια για μας και τα παιδιά μας. Να κάνουμε τον Βόλο την πόλη που ονειρευόμαστε», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφόπουλος, θέτοντας το πολιτικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρεται αναλυτικά στο έργο που έχει παραχθεί αυτή την πενταετία στον Δήμο Βόλου, αλλά και ειδικότερα στη Νέα Ιωνία, όπου προΐσταται πολιτικά.

Συνέντευξη στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ

Κύριε Στεφόπουλε, είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Πρόκειται για μία κρίσιμη εκλογική περιφέρεια, που θεωρείται «βαρόμετρο». Εκτιμάτε ότι η Νέα Ιωνία βγάζει δήμαρχο;

Αναμφίβολα η επιρροή της Νέας Ιωνίας στη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος είναι κάτι περισσότερο από καθοριστική. Η Νέα Ιωνία, είναι κοινά αποδεκτό, και πληθυσμιακά, αλλά και με την κοινωνική της δυναμική, δεν περιχαρακώνεται στα όρια ενός τοπικού συμβουλίου, αλλά επηρεάζει καταλυτικά τις εξελίξεις.

Θέλω χαρακτηριστικά να σας παραθέσω ένα απόσπασμα από την ομιλία του δημάρχου μας Αχιλλέα Μπέου, πριν λίγες μέρες στη Νέα Ιωνία, που τόνισε χαρακτηριστικά: «Στις εκλογές του 2014 όλοι μου έλεγαν θα πας καλά στις εκλογές, αν δεν συντριβείς στη Νέα Ιωνία. Σήμερα, φίλοι και συνεργάτες, αλλά και αντίπαλοι μου λένε: Στη Νέα Ιωνία είσαι πιο δυνατός από τον Βόλο! Αυτή την αίσθηση, φίλες και φίλοι μου, έχω κι εγώ».

Γιατί οι δημότες να επιλέξουν για δήμαρχο τον Αχ. Μπέο και όχι έναν από τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους;

Θα έλεγα ότι υπάρχει μια σειρά από αντικειμενικούς και, βέβαια, υποκειμενικούς λόγους. Αντικειμενικοί, που δεν μπορούν στα σοβαρά, τουλάχιστον, να αμφισβητηθούν, είναι τα δείγματα γραφής που ο δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, με τους συνεργάτες του, έδωσε αυτή την πενταετία.

Είχαμε την παραγωγή ενός πλούσιου και σημαντικού έργου, που άλλαξε τη μορφή και την προοπτική της πόλης, την έφερε στο προσκήνιο του ελληνικού ενδιαφέροντος, την έβαλε στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Η πόλη έγινε ένα απέραντο εργοτάξιο, με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις, που αναβάθμισαν τη λειτουργικότητα, την αισθητική, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών, τονώνοντας την τοπική οικονομία και ενισχύοντας την κοινωνική δυναμική, με πλείστες όσες δράσεις στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Και το σημαντικότερο: Μπήκαν στέρεες οι βάσεις για έργα μεγάλης πνοής, που είτε ήδη ξεκίνησαν, όπως το Δημοτικό Θέατρο, οι επεκτάσεις στην αποχέτευση και η επέκταση του βιολογικού, έργα υδροδότησης (ζωνοποίηση κ.λπ.), είτε έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όπως π.χ. με το Μουσείο της Αργούς.

Στο αντίποδα έχουμε ως ανθυποψηφίους πρόσωπα που στερούνται οποιασδήποτε εμπειρίας στην αυτοδιοίκηση, εμφανίστηκαν χωρίς πρόγραμμα και σαφή προσανατολισμό, τάζοντας στους πάντες τα πάντα, ανάλογα με το ακροατήριο και το πιο σημαντικό με μια απολίτικη, αν και εξόχως παλαιοκομματική, λογική του τύπου «ας πάρουμε την εκλογή και βλέπουμε». Μετά από υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση θα είναι έγκλημα να εμπιστευθούμε ανθρώπους, που, αν και νέοι ηλικιακά, εκφράζουν τις πιο φθαρμένες, αναχρονιστικές και φαύλες πρακτικές και συμπεριφορές του παρελθόντος.

Εχετε επωμιστεί έναν μεγάλο τομέα ως αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας. Ποιες κατά τη γνώμη σας ήταν οι πιο σοβαρές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών;

Εχουν γίνει, όπως προανέφερα, δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα, ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή. Ξεχωρίζω αναμφίβολα αυτά της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία και της αποχέτευσης στην Αισωνία. Επίσης τις παιδικές χαρές, σύγχρονες, ασφαλείας και πιστοποιημένες, τις συντηρήσεις σε σχολεία, στην οδοποιία και τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη μνεία βέβαια θα κάνω στη Νέα Ιωνία, όπου εκτός από το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ήδη ολοκληρώνεται η μεγάλη, σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά στο Ελικοδρόμιο και ξεκινά άμεσα μια σειρά έργων εξωραϊσμού και κυκλοφοριακής παρέμβασης, με εξασφαλισμένη και εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι θέσεις πάρκινγκ και η διαπλάτυνση στη Μαιάνδρου, η διαμόρφωση πλατείας στη Μαιάνδρου με Καισαρείας, ο μεγάλος ποδηλατόδρομος, που θα ξεκινά από το Πανθεσσαλικό και θα καταλήγει στον Βόλο και βέβαια το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Ζάχου και της Καραμπατζάκη, που ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές. Ενα έργο που θα ανακουφίσει ολόκληρη την πόλη, ένα έργο που θέλει ολόκληρη η πόλη.

Και θα ήθελα να σημειώσω ακόμη ότι στο πλαίσιο της αξιοποίησης του κοιμητηρίου Ταξιαρχών η Διεύθυνση Κοιμητηρίων προχώρησε σε σύνταξη μελέτης ανάπλασης του κοιμητηρίου ως πάρκο μνήμης και ιστορίας, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, απευθυνόμενος προς τους πολίτες τι θα τους λέγατε;

Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή στην κρισιμότητα, την ιδιαίτερη κρισιμότητα, που έχουν αυτές οι εκλογές. Είναι το εκλογικό σύστημα που αν γίνουν λάθος επιλογές τις καθιστά επικίνδυνες. Η διάλυση και η ακυβερνησία του Δήμου είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη, με την ανάπτυξη διαλυτικών, καταστροφικών φαινόμενων, με εκβιασμούς, απειλές και κάθε είδους συναλλαγές, στη λογική του «δώσε μου για να σου δώσω» για να εξασφαλίζεται η κάθε φορά απαιτούμενη πλειοψηφία και να λαμβάνεται και η πιο απλή απόφαση.

Για αυτό λοιπόν τους καλώ να ανανεώσουν την ισχυρή εντολή τους προς τον σημερινό και αυριανό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και προς το πρόσωπό μου, υπερψηφίζοντας την παράταξή μας και δίνοντάς μας τη δυνατότητα, χωρίς υπονομεύσεις και τρικλοποδιές, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας και να καταστήσουμε τον Βόλο μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, αντάξια για μας και τα παιδιά μας. Να κάνουμε τον Βόλο την πόλη που ονειρευόμαστε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου