ΤΟΠΙΚΑ

Θέμης Τζούνης: «Οι ανάγκες των δημοτών προτεραιότητά μου»

θέμης-τζούνης-οι-ανάγκες-των-δημοτών-500332

Τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Με κίνητρό του να δει τον τόπο που μεγάλωσε να συνεχίζει την ανοδική πορεία, που, όπως λέει, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο, ο Θέμης Τζούνης, νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας Βόλου (πρώην ΙΚΑ), MSc, Ph. D, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τζούνης εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να συμπαραταχθεί στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου στον Δήμο Βόλου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ικανότητές του, αλλά και στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Τζούνη, αποφασίσατε να συστρατευτείτε με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτήν την απόφαση;

Ο συνδυασμός «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» αποτελεί μια πολύ συνεκτική ομάδα, που μοιραζόμαστε όλοι μαζί το ίδιο όραμα και τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο που ζούμε αφενός και αφετέρου αποτέλεσε για μένα πρόκληση να συνεργαστώ με τον σημερινό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Ο σημερινός δήμαρχος εκτός ότι συμπυκνώνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ως επικεφαλής σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι ο άνθρωπος που με την αποφασιστικότητά του έβγαλε τον Βόλο από το τέλμα.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες, στους οποίους πιστεύετε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ο Δήμος Βόλου στο μέλλον;

Στο πρόγραμμα της παράταξής μας απαντάται με σαφήνεια και πληρότητα το ερώτημα. Ο Δήμος Βόλου είναι ένας Δήμος, που συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, χαρακτηριστικό που απορρέει από τους ίδιους του κατοίκους του. Ανθρωποι ανήσυχοι και δημιουργικοί, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα πολλά γεωγραφικά πλεονεκτήματα του τόπου που τους γέννησε ή τους υποδέχθηκε.

Η συνεργασία, η ισόρροπη ανάπτυξη όλου του φάσματος των δημοτικών ενοτήτων σε συνδυασμό με την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου από την πλευρά του Δήμου με πολιτικές μόνιμου χαρακτήρα μπορούν να δώσουν τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη Νέα Ιωνία, τον Βόλο και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

Προέρχεστε από τη νέα γενιά. Πώς μπορούν να συμβάλλουν οι νέοι άνθρωποι μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η στήριξη των νέων με ιδέες, όραμα, εφευρετική σκέψη, που θέλουν να προσφέρουν και να εξελιχθούν, πρέπει να αποτελέσει βασική συνισταμένη κάθε σύγχρονου Δήμου.

Ως νέος άνθρωπος αισθάνομαι ότι μπορώ να δημιουργήσω και να συμβάλλω, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον στο νέο δημοτικό συμβούλιο, που ιδέες και εγχειρήματα θα μετουσιωθούν σε έργα, αξιοποιώντας το πιο σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτει η πόλη, που είναι οι νέοι άνθρωποι.

Ποια είναι η αίσθηση που ώς σήμερα έχετε αποκομίσει περιοδεύοντας σε όλον τον καλλικρατικό Δήμο Βόλου στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου και ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους δημότες;

Οι δημότες του Δήμου μας είναι άνθρωποι εργατικοί και δημιουργικοί, που αποζητούν τη συμμετοχή στις αποφάσεις. Μα πάνω από όλα είναι άνθρωποι με ανήσυχο πνεύμα και δημιουργική συνείδηση. Είμαι σίγουρος πως την Κυριακή οι πολίτες θα αποφασίσουν αξιοκρατικά, χωρίς εξαρτήσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη δημοτική αρχή και τον Αχ. Μπέο. Θέλω να πιστεύω πως θα στηρίξουν επίσης την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας.

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος;

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνω μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων. Προτεραιότητά μου είναι να τεθεί ο πολίτης στο επίκεντρο, να ακούσω τη γνώμη του, να κατανοήσω τις ανάγκες του και μέσα από το συμβούλιο να δώσω τις μάχες για έναν δίκαιο και σύγχρονο Δήμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου