ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάσιος Μπατζιάκας: «Οι πολίτες αναγνωρίζουν το έργο μας»

αναστάσιος-μπατζιάκας-οι-πολίτες-αν-500514

Δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»

«Οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν το «παρών» για το καλό του Βόλου, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα συνέχισης του σημαντικού έργου, που οραματιζόμαστε για το καλό της πόλης και των δημοτών». Αυτό επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Βόλου Τάσος Μπατζιάκας, που είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική». Ο κ. Μπατζιάκας αναφέρεται στο έργο που έχει παραχθεί κατά τη διάρκεια της πενταετίας με καμάρι και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει και τη νέα 4ετία στην πόλη.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κύριε Μπατζιάκα, η μέρα της τελικής κρίσης πλησιάζει. Ποιο είναι το κλίμα στις περιοδείες σας στον Δήμο Βόλου;

Το προεκλογικό κλίμα, όπως το εισπράττω προσωπικά εγώ, αλλά και ο δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος Αχιλλέας Μπέος, είναι θετικό, αισιόδοξο, έως και ενθουσιώδες.

Οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν το έργο που έχει επιτελεστεί και αφορά στην καθημερινότητα, αλλά και στο μέλλον του τόπου. Η άμεση παράδοση των κόμβων, ο χώρος στάθμευσης που κατασκευάζεται στην οδό Φιλελλήνων, η έναρξη εργασιών αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, η λειτουργία χώρων αθλητισμού, το Μουσείο της Αργούς και πολλά ακόμη που έγιναν και πόσα άλλα θα γίνουν προσδίδουν στην πόλη κύρος. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος εκτιμά και εγκρίνει το έργο μας και θα το «επικυρώσει» με την ψήφο του στις εκλογές της Κυριακής. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η δημοτική αρχή έχει την πρόθεση να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Αυτό μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση, αποτελεί όμως και μεγάλη ευθύνη, διότι πρέπει να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που εισπράττουμε καθημερινά.

Εχοντας καταγράψει μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεγάλη θητεία ως αντιδήμαρχος την τελευταία πενταετία, σε ποια θέματα δώσατε έμφαση και είχατε αυτό αποτέλεσμα;

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου με δύο Αντιδημαρχίες που μου ανέθεσε μαζί με την ευθύνη παραγωγής έργου, ενώ επιπροσθέτως με τίμησε με την ανάθεση της εκπροσώπησής του από τη θέση του δημαρχεύοντος. Για δυόμισι χρόνια από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας έγιναν σπουδαία πράγματα. Και για να γίνω πιο σαφής, αναφέρω ενδεικτικά τη δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και παρακολούθηση ασθενών, το Κοινωνικό Φαρμακείο με την παροχή 100 συνταγών σε ανασφάλιστους συμπολίτες, το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τη λειτουργία νέων ΚΑΠΗ στην οδό Μυτιλήνης στη Νέα Ιωνία, στον Βόλο στις συνοικίες Αγίου Βασιλείου και Νέας Δημητριάδος, καθώς και στην Αγριά, τη διανομή 160 μερίδων φαγητού σε καθημερινή βάση σε απόρους και μοναχικούς συμπολίτες. Σημαντικό επίσης έργο είναι η λειτουργία της Στέγης Κακοποιημένων Γυναικών, οι δωρεάν εξετάσεις μαστού και οστεοπόρωσης με τις κινητές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών, η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ, οι ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες με σχετικά θέματα στα ΚΑΠΗ. Ακόμη από τη θέση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Εμπορίου και Τουρισμού, που υπηρετώ τώρα, επίσης έχει παραχθεί σημαντικό έργο όπως: Η συμμετοχή μας σε 12 τουριστικές εκθέσεις σε χώρες του εξωτερικού, οι αποστολές εκπροσώπων του Δήμου Βόλου σε συναντήσεις του εξωτερικού ώστε να καταστεί ο Βόλος πόλη – προορισμός 12 μήνες τον χρόνο, η υποδοχή τουριστών κρουαζιέρας, η προετοιμασία ακτών με ναυαγοσώστες και η απόκτηση διαπίστευσης καθαρότητας ακτών και θαλασσών με τις Γαλάζιες Σημαίες και τέλος η υποδοχή και φιλοξενία τεσσάρων αποστολών δημοσιογράφων από χώρες της Ευρώπης για τη δημιουργία αφιερωμάτων με στόχο την προβολή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Οι επικριτές της σημερινής Δημοτικής Αρχής υποστηρίζουν πως τα έργα που έγιναν ήταν έργα βιτρίνας. Πώς απαντάτε;

Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και έωλοι. Αντιδρούν στην έντονη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής και στο έργο που έχει υλοποιηθεί. Τα έργα που ήδη προανέφερα πιο πάνω αφορούν σε δύο Αντιδημαρχίες και είναι πολλά και σημαντικά. Υπάρχουν ακόμη τα έργα που έχουν γίνει με ευθύνη των άλλων Αντιδημαρχιών, τα οποία επίσης είναι πολλά και σημαντικά. Είναι έργα που τιμούν την πόλη και σέβονται τον πολίτη. Δημιουργούν τις προϋποθέσεις και ο Βόλος είναι ήδη πόλος έλξης για κάθε επισκέπτη. Επομένως δεν είναι απλά έργα βιτρίνας, είναι έργα δομών και υποδομών, που διευκολύνουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας γενικότερα.

Εσείς σε ποια θέματα θα δώσετε έμφαση εφόσον εκλεγείτε;

Με την πείρα και τη συσσωρευμένη γνώση, που έχουν αποκτηθεί από την ενασχόληση τόσων χρόνων με τα κοινά, δεν έχω παρά να επισημάνω ότι έχω τη διάθεση να υπηρετήσω την πόλη μου από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί. Δηλώνω πρόθυμος και ικανός να ανταποκριθώ σε κάθε νέα πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα θέματα και όλοι οι τομείς έχουν σημασία και αξία.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

Το μήνυμα που απευθύνω προς τους πολίτες είναι να αποτιμήσουν και να εκτιμήσουν το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί. Οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν το «παρών» για το καλό του Βόλου, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα συνέχισης του σημαντικού έργου που οραματιζόμαστε και έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη τετραετία, για το καλό της πόλης και των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου