ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Γανωτής: «Να συνεχιστεί το έργο της δημοτικής αρχής»

κώστας-γανωτής-να-συνεχιστεί-το-έργο-500609

Ο δημοτικός σύμβουλος Αρτέμιδας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Η συμμετοχή μου και πάλι στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» είναι στην ουσία επιβεβλημένη, καθώς αξίζει να συνεχιστεί ό,τι τόσο καλά ξεκίνησε. Παρατηρώντας όσα έγιναν αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου και κυρίως ευγνώμων σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Κώστας Γανωτής, δημοτικός σύμβουλος Αρτέμιδας και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» στην τελική ευθεία των εκλογών. Ο κ. Γανωτής δηλώνει αισιόδοξος ότι η δημοτική αρχή θα υπερψηφιστεί από τους πολίτες, ενώ όσον αφορά στον προσωπικό του αγώνα δεσμεύεται να είναι πάντα δίπλα στους συμπολίτες του και σε κάθε σκέψη και πρωτοβουλία που αφορά στην ανάδειξη και την εξέλιξη του τόπου μας», όπως τονίζει.

Συνέντευξη στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα Λεχώνια, πώς βιώνετε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου την ενιαία μορφή του Δήμου Βόλου, έχει χαθεί η φυσιογνωμία του τόπου σας;

Τα Λεχώνια είναι η γη μου, ο τόπος μου. Πάντα αισθανόμουν τυχερός που ζούσα τόσα κοντά στον Βόλο και ταυτόχρονα στο Πήλιο προσεγγίζοντας με άνεση τον Αγιο Βλάσιο και τον Αγιο Λαυρέντιο. Είναι μια διαφορετική πραγματικότητα, που μόνον εμείς που γεννηθήκαμε και ζούμε ανάμεσα στην πόλη και το χωριό καταλαβαίνουμε. Η αντίληψη αυτή, που στηρίζεται σε βίωμα, επιβάλλει το χρέος τιμής για τη διατήρηση όσων οι παλιοί μάς κληροδότησαν. Σε προσωπικό επίπεδο το χρέος δεν έγινε βάρος, αλλά τιμή και χαρά για τη συνέχιση όσων εισπράξαμε και αξιώθηκα να συνεχίσω από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Κάντε μία αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή σας, δώστε μας την εικόνα των όσων έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας σας.

Τα έργα είναι κοινής χρήσης και ωφέλειας και αφορούν σε παιδικές χαρές, αλλά και σε γήπεδα μπάσκετ στα Ανω και στα Κάτω Λεχώνια, στη λειτουργία ιατρείου στα Κάτω Λεχώνια, στον καθαρισμό του προαύλειου χώρου του Μουρογιάννειου Ιδρύματος, στον καλλωπισμό κοινόχρηστων χώρων. Κι ακόμη ολοκληρώθηκαν έργα οδοποιίας, έγινε αντικατάσταση αγωγών, ανανεώθηκαν φωτιστικά σώματα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε τον εορταστικό στολισμό τα Χριστούγεννα, που βελτίωσε σημαντικά την αισθητική εικόνα της δημοτικής ενότητας Αρτέμιδας, που έχει τουρισμό και τον χειμώνα. Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν αξιοποιούνται από όλους και έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, αλλά και εκείνων που έχουν επιλέξει και έχουν στήσει το σπιτικό τους στα όμορφα χωριά μας.

Είστε εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου. Με ποιες προοπτικές συνεχίζετε και με ποιο στόχο;

Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου από το έργο της δημοτικής αρχής, η οποία εκτός από τα έργα υποδομής και ουσίας, συνέβαλε σημαντικά στην αλλαγή της νοοτροπίας που υπήρχε για το τι σημαίνει αυτοδιοίκηση. Είναι κυριολεκτικά η πρώτη φορά που οι πολίτες αισθάνονται κοντά στην εξουσία, με την έννοια της εγγύτητας και της σημασίας που αποδίδεται από τη δημοτική αρχή στις ανάγκες των δημοτών. Η συμμετοχή μου και πάλι στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αρτέμιδας με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» στην ουσία είναι επιβεβλημένη, καθώς αξίζει να συνεχιστεί ό,τι ξεκίνησε τόσο καλά. Παρατηρώντας όσα έγιναν, αισθάνομαι πραγματικά δικαιωμένος για την επιλογή μου και κυρίως ευγνώμων σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Με την επανεκλογή σας ποιο είναι το πλάνο προτάσεων, που αφορά στην περιοχή σας και έχετε σχεδιάσει ;

Οπως καλά γνωρίζετε, η όμορφη δημοτική ενότητα που εκπροσωπώ περιλαμβάνει περιοχές κοινής γεωγραφικής και κοινωνιολογικής φυσιογνωμίας. Πρόκειται για περιοχέςπου συνδυάζουν τουρισμό και αγροτική οικονομία. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη πρόσθετων υποδομών με ταυτόχρονη όμως διατήρηση της μοναδικής παραδοσιακής φυσιογνωμίας που έχει στο σύνολό της η δημοτική ενότητα Αρτέμιδας. Ο συνδυασμός αυτός είναι μοναδικός, αλλά και δύσκολος. Ομως κι αυτό το στοίχημα φαίνεται να κερδίζεται…

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο που συναντάτε; Πώς βλέπετε να διαμορφώνονται τα αποτελέσματα:

Οι εκλογές είναι μια διαδικασία ιδιαίτερη. Κανείς ποτέ δεν πρέπει να εκφέρει άποψη μετά βεβαιότητας για τα αποτελέσματα. Τα μηνύματα ωστόσο, οι εντυπώσεις και τα σχόλια είναι μόνον ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Ο κόσμος εκφράζεται και εκδηλώνει τον θαυμασμό του για όσα έγιναν και για όσα έζησε κατά τη διάρκεια της θητείας του Αχ. Μπέου. Σε προσωπικό επίπεδο εκφράζω αισιοδοξία περιμένοντας βεβαίως αυτή να επιβεβαιωθεί.

Δώστε μας το προσωπικό σας μήνυμα για αυτές τις εκλογές απευθυνόμενος κυρίως στους συντοπίτες σας.

Το προσωπικό μου μήνυμα απευθύνεται σε όλους, καθώς ο Δήμος Βόλου είναι πλέον μια μεγάλη διοικητική δύναμη και απηχεί την αξιοπρέπεια και το καθήκον που προσωπικά πρεσβεύω. Εύχομαι από καρδιάς και από ψυχής η επιλογή κάθε ψηφοφόρου να στηρίζεται στο κοινό καλό που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, τα οποία είναι το μέλλον και η προοπτική. Παράλληλα δεσμεύομαι να είμαι πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου. Κάθε σκέψη και πρωτοβουλία μου θα αφορά στην ανάδειξη και την εξέλιξη του τόπου μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου