ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

σήμερα-η-απόφαση-για-την-άδεια-κουφοντ-500764

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στην πλατεία Ελευθερίας

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρειου Πάγου στην αίτηση αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε ενημέρωση για την απόφαση, η οποία εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας περίπου 20 αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ στο Αχιλλοπούλειο.

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Εστησαν πανό στην πλατεία ενώ διένειμαν κείμενα στους διερχόμενους, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Η κατάσταση υγείας του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» παραμένει σταθερή με κάποιες διαταραχές στους ηλεκτρολύτες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κρατούμενος συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να δεχθεί οποιασδήποτε μορφής τροφή και δέχεται μόνο υγρά και ηλεκτρολύτες.

Επισημαίνεται ότι ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 2 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εισαγγελικό βέτο στο αίτημά του για χορήγηση άδειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου