Μηνύσεις της ΔΕΥΑΜΒ σε ΕΡΓΗΛ και Τράπεζα σε βαθμό κακουργήματος και αγωγές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-22, 19:51:31
Μηνύσεις της ΔΕΥΑΜΒ σε ΕΡΓΗΛ και Τράπεζα σε βαθμό κακουργήματος και αγωγές

Στην κατάθεση μήνυσης για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και της EUROBANK και έπεται στην άμεση κατάθεση αγωγής για την επιστροφή όλων των χρημάτων που κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς, προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε ομόφωνα το "κλείσιμο" όλων των τραπεζικών λογαριασμών της Επιχείρησης ώστε να αποτραπεί νέα κατάσχεση χρημάτων από την ΕΡΓΗΛ

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

"Η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία φέσωσε με 12.000.000€ τη ΔΕΥΑΜΒ για έργο που ποτέ δεν ολοκλήρωσε, τώρα προσπαθεί να διασπαθίσει άλλα τόσα λόγω της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξαν κατά το παρελθόν οι τότε υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο μόνο η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε και πολεμά όσο ποτέ, κάτι που δεν έπραξε κανένας άλλος από όσους υποχρεούνταν κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Και ενώ η ΕΡΓΗΛ δεν κατάφερε να αρπάξει τα 9.209.772,94 €. που προσπάθησε πέρυσι, φέτος  από την αρχή του χρόνου προσπαθεί με συνεχείς συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις να υφαρπάξει για δήθεν τόκους ποσό περί το 1.418.518,00€  από τα διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ. Στις 19.04.2019 επέδωσε νέο κατασχετήριο στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ. Άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ και πριν ακόμη της επιδοθεί οποιοδήποτε δικόγραφο κατέθεσε ανακοπές, αιτήσεις αναστολής και δίκασε την Μεγάλη Πέμπτη δύο προσωρινές διαταγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη δυνάμει των από 25.04.2019 προσωρινών διαταγών ο κ. Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, ωστόσο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες τράπεζες, η ΕURΟΒΑΝΚ αυτοβούλως προέβη σε δήλωση τρίτου, ενώ παρέδωσε παρανόμως προς την ΕΡΓΗΛ διαθέσιμα από λογαριασμό που γνώριζε ότι είναι ακατάσχετος και παρά το από 20.04.2019 εξώδικο που της αποστείλαμε.

Ήδη, σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στην κατάθεση μηνύσεως για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ και της EUROBANK και έπεται η άμεση κατάθεση αγωγής για την επιστροφή όλων των χρημάτων.

Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε μεθόδευση εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και του Βολιώτικου λαού θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και θα συνεχίσουμε πάση δυνάμει να διεκδικούμε μέχρι τελευταίου ευρώ την επιστροφή όλων των χρημάτων που αχρεωστήτως έχει διασπαθίσει η ΕΡΓΗΛ, ενώ πλησιάζει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=