ΤΟΠΙΚΑ

Βίκυ Μήτρου: «Δεν φοβήθηκα ποτέ τις ευθύνες»

βίκυ-μήτρου-δεν-φοβήθηκα-ποτέ-τις-ευθ-501755

Η γ.γ. του ΤΕΕ Μαγνησίας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος, Εξυπνη Πόλη», μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Το «μικρόβιο» της αυτοδιοίκησης με είχε ποτίσει από μικρό παιδί, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που η αγάπη για την πόλη ήταν προτεραιότητα. Οπότε τώρα η αγάπη μου αυτή για τα κοινά του Βόλου βρήκε τον κατάλληλο εκφραστή», επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βίκυ Μήτρου, γενική γραμματέας του ΤΕΕ Μαγνησίας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» της Νάνσυς Καπούλα.

Σύμφωνα με τη Βίκυ Μήτρου, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της καθημερινότητας και η δημοτική αρχή οφείλει να είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες και να τους αντιμετωπίζει ισότιμα. Η ίδια δηλώνει βέβαιη ότι ο Βόλος θα επιστρέψει στην κανονικότητα, όπως τονίζει, για αυτό και ζητά από τους πολίτες να στηρίξουν την υποψηφιότητά της.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κυρία Μήτρου, για πρώτη φορά υποψήφια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προέρχεστε από μία οικογένεια με παράδοση στα δημοτικά πράγματα. Πόσο επηρέασε αυτό την απόφασή σας;

Για μένα ήρθε τόσο φυσικά αυτή η υποψηφιότητα, ως ένας ακόμη αγώνας με τη συνάδερφό μου την υποψήφια δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα, με την οποία συμπορευόμαστε χρόνια στο ΤΕΕ Μαγνησίας, στο οποίο έχω τη θέση της γεν. γραμματέως. Αλλωστε το «μικρόβιο» της αυτοδιοίκησης με είχε ποτίσει από μικρό παιδί μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια, που η αγάπη για την πόλη ήταν προτεραιότητα. Οπότε τώρα η αγάπη μου αυτή για τα κοινά του Βόλου βρήκε τον κατάλληλο εκφραστή.

Ο συνδυασμός σας «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» αποτιμώντας τη θητεία της δημοτικής αρχής μιλά για την ανάγκη συνολικής επανεκκίνησης. Προς ποια κατεύθυνση;

Μετά από μια δημοτική αρχή που έδωσε έμφαση μόνο στον καλλωπισμό του κέντρου και της περιοχής γύρω από το δημαρχείο, είναι σαφές ότι η επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνει σε δύο άξονες, αυτόν της καθημερινότητας του πολίτη, δρομολογώντας λύσεις για προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η συντήρηση του πρασίνου, η γραφειοκρατία των υπηρεσιών, οι ελλιπείς κοινωνικές δομές, τα αδέσποτα. Οι επιλογές αυτές δεν πρέπει να αφορούν μόνο στο κέντρο, αλλά και στην περιφέρεια.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ανάπτυξη της πόλης, με την αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου, με τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την κατασκευή μαρίνας, με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου μας. Ετσι πετυχαίνουμε άμεση συρρίκνωση της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία μας και αύξηση του τουρισμού με πολλαπλά οικονομικά οφέλη.

Σε ποιον τομέα εκτιμάτε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επόμενη τετραετία;

Αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου, η σωστή λειτουργία του βιολογικού, της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και η σωστή διαχείριση και ο καθαρισμός του νερού του συγκροτήματος.

Επίσης θεωρώ βασική για την ανάπτυξη της πόλης την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ώστε να βελτιωθούν ενεργειακά δημοτικά κτίρια, σχολεία και να δρομολογηθούν έργα προοπτικής.

Κυρία Μήτρου, έχετε διατελέσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης στο ΤΕΕ Μαγνησίας υπηρετώντας τις ανάγκες του τεχνικού κόσμου. Πιστεύετε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πιο κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του και γιατί;

Από τις θέσεις που κατείχα και κατέχω μέχρι σήμερα προσπάθησα να είμαι δίπλα στον συνάδερφο, αλλά και να παρέχω συμβουλευτικό ρόλο, όταν αυτό απαιτούνταν από την κοινωνία και τον πολίτη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της καθημερινότητας. Αφενός γιατί τα προβλήματα των συμπολιτών σου τα αφουγκράζεσαι άμεσα, ενδεχομένως να αποτελούν και δικά σου προβλήματα, αφετέρου εμείς που γεννηθήκαμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Η δημοτική αρχή οφείλει να είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες και να τους αντιμετωπίζει ισότιμα.

Με την εμπειρία που έχετε αποκτήσει από τη δουλειά σας ως πολιτικός μηχανικός θα είστε σίγουρα πολύτιμη στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Σας γεμίζει ευθύνη αυτό;

Δεν φοβήθηκα ποτέ τις ευθύνες, ούτε και τώρα θα το κάνω. Είμαι γεμάτη διάθεση και όρεξη για πολλή δουλειά, ώστε να γυρίσουμε τον Βόλο στην κανονικότητα, να φέρουμε πάλι τους Βολιώτες κοντά στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, τα παιδιά στις παιδικές χαρές. Να φτιάξουμε έναν Βόλο σύγχρονο και διεκδικητικό και όχι μια πόλη με πολίτες φοβισμένους από ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά με πολίτες ενεργούς και ευαισθητοποιημένους.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξη όλων των Βολιωτών στον συνδυασμό «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» και έναν σταυρό προτίμησης για να πάμε την πόλη μπροστά, εκεί που της αξίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου