ΤΟΠΙΚΑ

«Κλείνει» όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της η ΔΕΥΑΜΒ

κλείνει-όλους-τους-τραπεζικούς-λογ-501847

Το «κλείσιμο» όλων των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, πλην αυτού που χρησιμοποιείται για την μισθοδοσία του προσωπικού, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι εκτάκτως, παρουσία και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, μετά και τη νέα ενέργεια της ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει σε κατάσχεση του λογαριασμού την περασμένη Παρασκευή και κατάφερε να εισπράξει ποσό 480.000 ευρώ.

Είναι η τρίτη κατά σειρά κατάσχεση που πετυχαίνει η ΕΡΓΗΛ έναντι της ΔΕΥΑΜΒ από την οποία επιχειρεί να εισπράξει συνολικό ποσό 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος από το καλοκαίρι του 2014 για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε με βάση τη μελέτη. Συνολικά έως σήμερα η ΕΡΓΗΛ έχει πετύχει κατάσχεση συνολικού ποσού 3.880.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο Δήμαρχος Βόλου έκανε λόγο για τυχοδιωκτική επιδρομή στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και για αφαίμαξη από την ΕΡΓΗΛ των χρημάτων των πολιτών και προανήγγειλε εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Επεσήμανε ακόμη χαρακτηριστικά πως “όλοι είναι στο κόλπο και ο Δικαστής”, και πρόσθεσε πως πλέον η ΔΕΥΑΜΒ αίρει την εμπιστοσύνη της από όλους.

Η πρόταση για “κλείσιμο” των λογαριασμών πλην αυτού της μισθοδοσίας των εργαζομένων που είναι ακατάσχετος, ώστε η ΕΡΓΗΛ να μην μπορεί να κατάσχει άλλα χρήματα θα εξεταστεί από την Οικονομική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Δ.Σ.

Να σημειωθεί πως, το “κλείσιμο” των τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, όπως έγινε γνωστό, δεν θα επηρεάσει τις συναλλαγές των καταναλωτών που θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης είτε με μετρητά είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχετικά θέματα:

Μηνύσεις της ΔΕΥΑΜΒ σε ΕΡΓΗΛ και Τράπεζα σε βαθμό κακουργήματος και αγωγές

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου