ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Καμπούρης: «Θα έχουμε ισχυρή πλειοψηφία»

νίκος-καμπούρης-θα-έχουμε-ισχυρή-πλε-501860

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Οι πολίτες της Μαγνησίας αναγνωρίζουν το έργο της περιφερειακής αρχής και δεν κλείνουν τα μάτια μπροστά στην προσπάθεια που καταβάλλεται. Αυτή η αναγνώριση θεωρώ ότι θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στις 26 Μαΐου στην κάλπη. Μέρα με τη μέρα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές το μήνυμα γίνεται ξεκάθαρο και συνώνυμο της έως τώρα επιτυχημένης πορείας. Θέλουμε και θα έχουμε ισχυρή πλειοψηφία».

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καμπούρης από το Πήλιο, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό του Κων. Αγοραστού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νίκη του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή. Οσον αφορά στην προσωπική του μάχη, ο ίδιος απευθυνόμενος στους πολίτες υπογραμμίζει «δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε το όραμά μας πράξη».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Καμπούρη, σε λίγες μέρες η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται. Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τους πολίτες της Μαγνησίας;

Διανύουμε μια εποχή, που οι σχέσεις πολίτη κράτους θα έλεγε κανείς ότι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Αυτό το διακρίνουμε καθημερινά στις συζητήσεις μας με τους πολίτες. Μόνος δίαυλος επικοινωνίας και ταυτόχρονα στήριγμα στα προβλήματα είναι η Τοπική και κατ΄ επέκταση η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Ο απλός κόσμος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα μιας σταθερής και αποτελεσματικής διοίκησης, αναγνωρίζει ποιος μπορεί να σταθεί δίπλα του, ποιος το έχει κάνει, με ποιον τρόπο και με ποια διάθεση. Καθημερινά αντιλαμβανόμαστε στους χώρους που κινούμαστε τη διάθεση του κόσμου να δηλώσει «παρών» για να συνεχίσουμε την ίδια παραγωγική πορεία, με όρεξη, συνέργεια, δύναμη και αποτελεσματικότητα.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπαίνει σε μία νέα εποχή. Το παραγόμενο έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής με τον Κων. Αγοραστό εκτιμάτε πως θα αναγνωριστεί από τους πολίτες;

Η Π.Ε. Μαγνησίας αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια πολυμορφική ενότητα με αυξημένες ανάγκες και προτεραιότητες ανά περιοχή που ποικίλλουν. Η Περιφέρεια έως σήμερα έχει δείξει ότι μεριμνά με προσοχή σχετικά με τα προβλήματα σε οποιονδήποτε τομέα εκείνη μπορεί να παρέμβει, τα νούμερα εξάλλου το δείχνουν ξεκάθαρα, 1.301 έργα και πάνω από 604 εκ. ευρώ σε 2.950 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Οι πολίτες της Μαγνησίας το αναγνωρίζουν, δεν κλείνουν τα μάτια μπροστά στην προσπάθεια που καταβάλλεται και αυτή η αναγνώριση θεωρώ ότι θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα στις 26 Μαΐου στην κάλπη. Μέρα με τη μέρα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές το μήνυμα γίνεται ξεκάθαρο και συνώνυμο της έως τώρα επιτυχημένης πορείας. Θέλουμε και θα έχουμε ισχυρή πλειοψηφία.

Το Πήλιο, όπου έχετε τη δραστηριότητά σας, είναι μία περιοχή με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πού νομίζετε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση από το νέο περιφερειακό συμβούλιο;

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου το Πήλιο αποτελεί μια ευαίσθητη, αλλά με πολλές δυνατότητες περιοχή. Ο ορεινός όγκος σε συνδυασμό με τη δαιδαλώδη ακτογραμμή αποτελούν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που από την μία προσθέτει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά από την άλλη την επιφορτίζει με αυξημένες ανάγκες. Σήμερα το στοίχημα είναι μεγάλο, η Περιφέρεια το αναγνωρίζει και μεριμνά με προσοχή σχετικά με τα προβλήματα, με διάθεση να δώσει ουσιαστικά λύσεις. Μετά τις περσινές καταστροφές, η παρουσία της Περιφέρειας ήταν καταλυτική και έδωσε την ευκαιρία να μπει η περιοχή σε ένα πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης, ήδη έχουν εγκριθεί παρεμβάσεις 25 εκ. στο οδικό δίκτυο, που θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή του. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου, η οποία βρίσκεται σε προσυμβατικό στάδιο, καθώς και έργα όπως αυτό της εισόδου της Ζαγοράς, αλλά και των λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων ανά Δήμο. Στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής, που αποτελούν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης όλης της περιοχής του Πηλίου, πρέπει να γίνει μια στοχευμένη προσέγγιση με κύριο στόχο τα επόμενα χρόνια το Πήλιο να αποτελεί ένα ισχυρό τουριστικό brand name και τέλος να συμβάλλουμε στην οριστική λύση του προβλήματος των λατόμων του Πηλίου, ώστε να πάψει να ταλανίζεται και να πλήττεται οικονομικά μια περιοχή, που συνδέει άμεσα την οικονομική της ανάπτυξη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οι δικές σας προτεραιότητες, ως περιφερειακού συμβούλου αν σας εμπιστευτούν οι πολίτες, ποιες θα είναι για τη Μαγνησία;

Σήμερα καλούμαστε όλοι οι υποψήφιοι να δώσουμε το δικό μας στίγμα σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος μου να καταφέρω να φέρω τον θεσμό της Περιφέρειας δίπλα στους πολίτες. Οταν ζεις σε ένα χωριό, που τον χειμώνα οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τους 350, αντιλαμβάνεσαι τα προβλήματα διαφορετικά. Θέλω οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Μαγνησίας να νιώθουν ασφάλεια, να νιώθουν ότι τα αναγκαία για αυτούς και για εμάς είναι αυτονόητα. Η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και η ασφάλεια για μένα προσωπικά αποτελούν αυτοσκοπό, όχι η πολιτική μου ανάδειξη, αλλά η ανάδειξη των προβλημάτων και η λύση τους μέσα από την αγάπη που πηγάζει για τον τόπο, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μου.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»;

Σήμερα σε μια εποχή με ρευστές ισορροπίες καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο, σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με δείγματα, με αποτέλεσμα, με συνέχεια, με συνέπεια και σε ένα θεωρητικό και αβέβαιο μοντέλο σε μια περίοδο που δεν έχουμε περιθώρια λάθους. Εμείς μιλούμε με έργα. Δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε το όραμά μας πράξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου