ΤΟΠΙΚΑ

Κάθοδος των ετεροδημοτών με λεωφορεία, τρένα και πλοία

κάθοδος-των-ετεροδημοτών-με-λεωφορεί-502076

Εκτίμηση για επιπλέον δρομολόγια στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Μεγάλη πληρότητα στα τρένα – Στις 30 Μαΐου το φλάιν κατ στη γραμμή

Με υπεραστικά λεωφορεία, τρένα και πλοία αναμένεται να ταξιδέψουν οι ετεροδημότες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή 26 Μαΐου. Απαντες οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε επιφυλακή για την κάλυψη των αναγκών σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία, λόγω του μεγάλου αριθμού των ψηφοφόρων που αναμένεται να μετακινηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και ευρύτερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μετακινηθεί το κύμα των ψηφοφόρων κατά τόπους, με το μεγαλύτερο ποσοστό να οδεύει προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ευρύτερα.

Στο μεταξύ υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον δρομολόγια στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «θα δρομολογήσουμε όσα επιπλέον λεωφορεία χρειαστούν και αναλόγως της ζήτησης που θα υπάρχει». Η κίνηση αναμένεται να αρχίσει αύριο το απόγευμα και η επιστροφή θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα, ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα προβλέπεται έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ψηφοφόρων που αφορούν διαδρομές εκτός Μαγνησίας, στην Θεσσαλία αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα.

Μεγάλα ποσοστά πληρότητας αναμένεται να σημειωθούν, εξάλλου, στην κίνηση των τρένων, με τον σταθμάρχη του Βόλου Γιώργο Αποστολέρη να αναφέρει ότι «υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις στα τραίνα λόγω εκλογών» με το ποσοστό της έκπτωσης στα εκλογικά εισιτήρια να ανέρχεται στο 30%. Ο σταθμάρχης του Βόλου υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον δρομολόγια, ενώ σημείωσε ότι πολλοί μετακινούνται πλέον με το «Ιντερσίτι».

Υποτονική χαρακτηρίζεται, εξάλλου, μέχρι στιγμής η επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες, με τον λιμενάρχη Βόλου Χρήστο Κανάκη να τονίζει ότι τα υπάρχοντα δρομολόγια καλύπτουν τις ανάγκες των νησιών, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί από αύριο ενόψει εκλογών.

Αλλαγές στα δρομολόγια

Αλλαγές σημειώνονται στα προγραμματισμένα δρομολόγια του φλάιν ντόλφιν «Ερατώ» το οποίο μεθαύριο Παρασκευή 24 Μαΐου θα αποπλεύσει στις 15.00 από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την Σκιάθο – Γλώσσα – Σκόπελο και Αλόννησο.

Το Σάββατο 25 Μαΐου το ιπτάμενο δελφίνι θα αποπλεύσει στις 17.00 από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την Σκιάθο – Γλώσσα – Σκόπελο – Αλόννησο.

Ερχεται το φλάιν κατ

Στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων δρομολογείται από την Πέμπτη 30 Μαΐου το φλάιν κατ μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, για την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων επιβατών της θερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου