ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτη εκπαιδευτικού

διάκριση-βολιώτη-εκπαιδευτικού-502684

Ο Δημήτρης Αίσωπος βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards με την πρότασή του για τις καλές πρακτικές στη διδασκαλία

Πανελλήνια διάκριση απέσπασε ο Βολιώτης εκπαιδευτικός Δημήτρης Αίσωπος συμμετέχοντας στα Education Leaders Awards που προάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση. Η πρόταση που κατέθεσε στην κατηγορία «Ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» και αφορά στη χρήση βίντεο και την ενσωμάτωση της σύγχρονης τεχνολογίας στις παραδοσιακές μεθόδους, εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, προσθέτοντας μια ακόμη ζηλευτή διάκριση στο ενεργητικό του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Δημήτρης Αίσωπος, ο οποίος διδάσκει στο ειδικό σχολείο Αγριάς, παρέλαβε το βραβείο του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, παρουσία προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο χαρισματικός Βολιώτης, ο οποίος είχε συμμετάσχει και πέρυσι στον συγκεκριμένο θεσμό καταθέτοντας πρόταση από κοινού με την Ευτυχία Πλακαρού, που επίσης βραβεύτηκε, επανήλθε φέτος, προσθέτοντας μια ακόμη ατομική διάκριση στο ενεργητικό του.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί «ηθική ικανοποίηση» και του δίνει την δύναμη να συνεχίσει το έργο και τις προσπάθειές του. «Χρειάζεσαι ανατροφοδότηση για να προχωρήσεις» είπε.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά εκπαιδευτικές προτάσεις, καλές πρακτικές καθώς και έρευνες (ερευνητικές ομάδες, πανεπιστήμια κτλ). Αφορά επίσης φορείς και επιχειρήσεις με εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί πως σε κάθε κατηγορία συμμετείχαν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, γεγονός που δείχνει το βαθμό δυσκολίας μιας διάκρισης.

Η βραβευμένη πρόταση

Αναλύοντας την φιλοσοφία της πρότασής του με τίτλο «Special Edu Video» αναφέρει ότι: «Κατέθεσα τρόπους με τους οποίους ένας εκπαιδευτικός μπορεί να παράγει και να αξιοποιήσει το βίντεο στην εκπαιδευτική διαδικασία και πρότεινα τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα πολυμέσα να ενταθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ανέλυσα το νέο, ευέλικτο μοντέλο εκπαίδευσης, τη Μεικτή ή Υβριδική Εκπαίδευση, το οποίο δίνει νέες διαστάσεις και δυνατότητες στον τομέα της μάθησης».

Τέλος παρουσίασε την εφαρμογή της τεχνολογίας της Επαυξημένης Πραγματικότητας ή Augmented Reality, η οποία χρησιμοποιείται περισσότερο στις κινητές συσκευές και συνδυάζει την προβολή του φυσικού κόσμου του οποίου όμως η απεικόνιση είναι επαυξημένη με ψηφιακές πληροφορίες (κείμενα, ήχους και video),καθιστώντας την εμπειρία της μάθησης πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.

H πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου προήδρευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της κριτικής επιτροπής την οποία αποτελούσαν ακαδημαϊκοί και επιστήμονες διεθνούς κύρους και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία από τον χώρο της δημόσιας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου