ΤΟΠΙΚΑ

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας τίμησαν τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο

οι-διευθύνσεις-εκπαίδευσης-μαγνησία-502738

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Πολιτισμό (21/5), οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κοινή πολιτιστική δράση, με σκοπό την προώθηση των διαχρονικών αξιών του πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Για φέτος η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε στην χορωδιακή μουσική ως έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δρ Γεώργιος Πολύζος και Δρ Σωκράτης Σαβελίδης και μαθητές και μαθήτριες σχολείων, εκπροσωπώντας ολόκληρη την μαθητική κοινότητα, τίμησαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την πολυσήμαντη προσφορά του στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων εκπαίδευσης και πέντε σχολεία, τρία Δημοτικά και δύο Γυμνάσια, τα 18ο – 29ο – 27ο Δημοτικά Σχολεία, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 9ο Γυμνάσιο Βόλου.
Τα συμμετέχοντα σχολεία ανέλαβαν την παρουσίαση χορωδιακών εκτελέσεων, συγκεκριμένης θεματολογίας, χαρακτηριστικής πτυχής του Πολιτισμού μας. Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής, με αντίστοιχες εισαγωγές από το διευθυντή ή τη διευθύντρια του σχολείου. Προσκεκλημένοι στην εορταστική εκδήλωση για τη μέρα του Πολιτισμού ήταν μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Διευθυντές Σχολείων, Συντονιστές Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου