ΤΟΠΙΚΑ

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στο Νότιο Πήλιο

στα-ύψη-το-πολιτικό-θερμόμετρο-στο-νότ-502863

Μήνυση εναντίον του Μ. Παπαδημητρίου – «Ενοχλούνται όσοι εξέδιδαν διπλά παραστατικά για μία εργασία ή προμήθεια», αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή δήλωση

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με μηνύσεις, συλλήψεις και αιχμηρές δηλώσεις. Σε βάρος του υποψηφίου δημάρχου Μιλτ. Παπαδημητρίου κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ο πρόεδρος του σωματείου λατόμων Συκής Ζαχαρίας Κατσιντέλιας με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί σε ρητή δικάσιμο. Σε βάρος του κ. Κατσιντέλια ο κ. Παπαδημητρίου είχε αφήσει αιχμές κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Συκή. Στον απόηχο των όσων ακολούθησαν ο κ. Παπαδημητρίου κάνει λόγο για «πανικό των υπολόγων για τις περιπέτειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κατσιντέλιας υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος «εξαπέλυσε μια σειρά από ασύστολα ψέματα και συκοφαντικές δυσφημήσεις όχι μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά και για άλλους συναδέλφους λατόμους». Όπως αναφέρει ο κ. Κατσιντέλιας, «οποιεσδήποτε συναλλαγές με την ιδιότητά σας ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, επειδή ουδεμία εμπιστοσύνη είχα προς το πρόσωπό σας και ορθά κατά τη γνώμη μου, γίνονταν με έγγραφα στα οποία ακολουθούσε πάντα αριθμός πρωτοκόλλου από τον Δήμο και θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα οι συγχωριανοί μου γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το έργο της μακρόχρονης θητείας σας, εγκατάλειψη και απραξία. Μην μπορώντας να δικαιολογήσετε τη στάση σας απέναντί στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το χωριό μου από θέματα καθαριότητας, δρόμων, αθλίων συνθηκών υδραγωγείων, κλείσιμο των λατομείων από προσωπική σας ευθύνη ως δημοτική αρχή, θελήσατε εν απουσία μου να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο σκεπάζοντας την πραγματική αιτία κλεισίματος των λατομείων με λάσπη και συκοφαντώντας με προσωπικά. Η πραγματική αιτία είναι ότι αφήσατε για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε να λήξουν οι περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ μπορούσατε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να μην παρέλθει ο σχετικός χρόνος ισχύος των μελετών, με τραγική συνέπεια να βγουν έξω οι λατόμοι προκαλώντας σοβαρότατη ζημία σε πλήθος οικογενειών της περιοχής. Αντί να ζητήσετε δημόσια «συγγνώμη» ξεσπάσατε σε παραλήρημα ψευδών δηλώσεων και γεγονότων που σκηνοθετήσατε προκειμένου να καλύψετε την ανικανότητά σας ως δημοτική αρχή. Ο λαός του Νοτίου Πηλίου, αλλά και πολύ περισσότερο οι λατόμοι γνωρίζουν πολύ καλά τις μέρες διακυβέρνησής σας, γνωρίζουν πολύ καλά το έργο σας ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, γνωρίζουν πολύ καλά τον ορισμό των υποψηφίων σας, σε κάποιους από τους οποίους με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου έχετε παραχωρήσει και ανταλλάγματα, τα οποία είναι καταγεγραμμένα, γνωρίζουν πολύ καλά να μπουν στη Διαύγεια και να δουν τα τιμολόγια που κόπηκαν προεκλογικά για να στήσετε τον συνδυασμό σας. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει να δώσει στους δημότες του Νοτίου Πηλίου ένας αυριανός δήμαρχος λασπολόγος, ψεύτης και συκοφάντης».

Απάντηση του Μ. Παπαδημητρίου

«Τον πανικό όσων ενέπλεξαν τον Δήμο Νοτίου Πηλίου σε περιπέτειες, αποκαλύπτουν οι προσπάθειες ορισμένων υπολόγων στην τοπική κοινωνία να φιμώσουν την αλήθεια και να αποκρύψουν την πραγματικότητα και τις τεράστιες ευθύνες τους.

Οι πρόσφατες περιπτώσεις δήθεν αντιδράσεων θιγμένων με αποκορύφωμα το προχθεσινό περιστατικό στη Συκή με υποβολή μήνυσης κατά του υποψηφίου δημάρχου Μιλτ. Παπαδημητρίου, καταδεικνύουν ένοχες συμπεριφορές για μια περίοδο που έφερε τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ένα βήμα από την καταστροφή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία».

«Ενοχλούνται», αναφέρει ο κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου, «όσοι εξέδιδαν διπλά παραστατικά για μία εργασία ή προμήθεια και μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της προσφυγής τους να πληρωθούν δύο φορές, επανέρχονται με απίστευτο θράσος!!!

Δεν επιτρέψαμε το πάρτι με τα χρήματα των δημοτών και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι όσο εκείνοι βλέπουν τον Δήμο λάφυρο και επιθυμούν την παλινόρθωση στην εποχή της περιπέτειας.

Ενοχλούνται όσοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για κακούργημα για υπεξαίρεση από δημοτικά ταμεία σε καποδιστριακό Δήμο της περιοχής μας και η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ως πολιτική αγωγή απέναντί τους, ζητώντας μαζί με το Ελληνικό Κράτος να επιστρέψουν στους δημότες Νοτίου Πηλίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων.

Είμαστε απέναντι σε όσους υπονόμευσαν το μέλλον των παιδιών μας, σε όσους εγκατέλειψαν τον Δήμο πριν 9 χρόνια στο χείλος του γκρεμού, με περιουσιακά στοιχεία των δημοτών να δεσμεύονται από Τράπεζες για να εξοφληθούν παλιές οφειλές.

Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα βήμα από τον αγώνα για ορθολογική και διαφανή διαχείριση των οικονομικών, δεν συμβιβαζόμαστε με κανέναν, δεν παραγράφουμε, δεν αμνηστεύουμε κανέναν κι ας ενοχλούνται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου