ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία Δικαστικών Υπαλλήλων για την εκλογική αποζημίωση

διαμαρτυρία-δικαστικών-υπαλλήλων-γι-502873

Από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου

Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου στο άκουσμα της υπερωριακής αποζημίωσης για την εργασία στις εκλογικές αναμετρήσεις της ερχόμενης Κυριακής, που είναι 770 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν τέσσερις κάλπες.
«Απευθύνουμε έκκληση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) να μην αποδεχτεί την απόφαση αυτή και τους εξουσιοδοτούμε να κηρύξουν αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία το εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος της αναστολής εργασιών λόγω εκλογών αλλά και από κάθε πέραν του ωραρίου εκλογική εργασία μετά τη λήξη αυτής.

Απευθυνόμαστε στους υποψηφίους των εκλογικών αναμετρήσεων και τους καλούμε να στηρίξουν πιθανή απεργιακή κινητοποίησή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννα Παπαδημητρίου στην επιστολή διαμαρτυρίας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν από την Ο.Δ.Υ.Ε. να μείνει σταθερή στην ενιαία εκλογική αποζημίωση των μελών της ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι το μοντέλο ανάθεσης εκλογικού έργου σε συνεργεία ορισμένων ατόμων που ακολουθούν τα συναρμόδια υπουργεία δεν είναι λύση για αποκατάσταση της άδικης μεταχείρισης τους.

«Εχουμε γνώση της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης των συμμετεχόντων στα συνεργεία αυτά. Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό στους πολίτες ότι η εκλογική απασχόληση δεν λήγει για τον δικαστικό υπάλληλο με την έκδοση των αποτελεσμάτων και ότι τα αποτελέσματα αυτά αν δεν επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο.

Παράλληλα σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να δοθεί και στην επαρχία η δυνατότητα συγκρότησης συνεργείων από όλες τις δικαστικές υπηρεσίες σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση από την έκδοση του ΠΔ για τις εκλογές μέχρι το πέρας της διαδικασίας» επισημαίνει η πρόεδρος.

Αντίθετα οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το διορισμό συναδέλφων με Γ΄ βαθμό ως δικαστικοί αντιπρόσωποι και καλούν την πολιτεία να μην αποκλείει στο μέλλον κανένα δικαστικό υπάλληλο από το να έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης προτίμησης διορισμού.

Προτείνουν δε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των δικαστικών υπηρεσιών να δοθεί τόσο το δικαίωμα αίτησης προτίμησης όσο και το δικαίωμα αίτησης εξαίρεσης σε όλους ανεξαιρέτως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου