ΤΟΠΙΚΑ

Ηρωίνη με πελατολόγιο…

ηρωίνη-με-πελατολόγιο-437795

Πελατολόγιο… διατηρούσε κατηγορούμενος για εμπορία ηρωίνης, πουλώντας το «λευκό θάνατο» από το Στεφανοβίκειο σε τοξικομανείς της Μαγνησίας και της Λάρισας. Στη νέα υπόθεση που εξιχνίασε μετά από πολλές εβδομάδες παρακολούθησης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, κατασχέθηκε ποσότητα 8.500 δόσεων.
 
Περισσότερο από ένα μήνα, μετά από πληροφορίες για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, παρακολουθούνταν 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος για πολλά χρόνια κατοικεί μόνιμα στο Στεφανοβίκειο.
 
Το βράδυ της περασμένης Κυριακής εντοπίστηκε η καβάτζα του αλλοδαπού. Έκρυβε τις ποσότητες ηρωίνης μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, κοντά στην κατοικία του, μέσα στα συρτάρια ενός παλιού γραφείου, που είχε απομείνει στο χώρο μαζί με άλλα έπιπλα.
 
Προχθές το απόγευμα αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτήριο και έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον 33χρονο την ώρα που «έκοβε» τις ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες του είχαν παραγγείλει υποψήφιοι αγοραστές.
 
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο μεγάλες ποσότητες σε μορφή «βράχου», 306 γραμμάρια η μία και 244 γραμμάρια η δεύτερη. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλέον του μισού κιλού ηρωίνης, που αντιστοιχεί σε 8.500 δόσεις.
 
Στην κρυψώνα βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα της ναρκωτικής ουσίας, καθώς και σύνεργα συσκευασίας.
 
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στις αστυνομικές αρχές ήταν η… συστηματικότητα με την οποία «εργαζόταν» ο 33χρονος αλλοδαπός. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο βιβλία – πελατολόγια, στα οποία κατέγραφε τα ονόματα των «πελατών» του, τις ποσότητες που πουλούσε ανά ημέρα και τα χρήματα που αποκόμιζε. Όλοι οι αγοραστές ποσοτήτων ηρωίνης που είχε καταγεγραμμένους στα βιβλία του είναι ημεδαποί.
 
Το πρώτο πελατολόγιο είχε ημερομηνία έναρξης τις αρχές του περασμένου Μαρτίου και το δεύτερο τις αρχές Μαΐου, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι τη διακίνηση ηρωίνης ξεκίνησε τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα.
 
Ο 33χρονος, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ασχολούνταν ταυτόχρονα με αγροτικές δουλειές. Το «μεροκάματο» εκτιμάται ότι άγγιζε τα 1.500 ευρώ, από την πώληση σε επτά-οκτώ άτομα καθημερινά ποσοτήτων ηρωίνης 10 έως 20 γραμμαρίων στον καθένα.
 
Εκτός από την ποσότητα ναρκωτικών και τα σύνεργα κατασχέθηκε ποσό 2.500 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, καθώς και το αυτοκίνητο μάρκας BMW με το οποίο μετέβαινε στα σημεία των προκαθορισμένων ραντεβού για την πώληση της ηρωίνης.
 
«Ήταν μία από τις δύσκολες υποθέσεις που ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Και μάλιστα με πολλή κούραση, καθώς τα ίδια άτομα δούλευαν ταυτόχρονα και στη δεύτερη υπόθεση με τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς από την Αθήνα στο Βόλο, που φορτώθηκε σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Εντοπίζοντας τις καβάτζες και όχι τις μικρότερες ποσότητες που μεταφέρουν πάνω τους προς πώληση, αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τις συνέπειες του νόμου. Αν και το πρόβλημα μοιάζει με «Λερναία Ύδρα». Αποσύρεται ένας έμπορος και τη θέση του παίρνει αμέσως άλλος…», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάννης Τόλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου