ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην Νέα Αγχίαλο

ξεκίνησε-η-κατασκευή-δικτύου-αποχέτε-503051

Τις εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στη Νέα Αγχίαλο και της σύνδεσής του με τον Βιολογικό, που ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες, επιθεώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που έδωσε οδηγίες για την συντομότερη δυνατή αποπεράτωση ενός έργου πνοής, όπως το χαρακτήρισε, τόσο για την περιοχή, όσο ευρύτερα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και τον Παγασητικό.

Όπως επισήμανε ακόμη ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος “πρόκειται για ένα έργο πνοής γιατί δίνουμε λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα μετά από δεκαετίες. Εμείς μιλάμε με έργα. Και πρόκειται για έργα που έχουν προγραμματιστεί από το 2015 και τώρα γίνονται πράξη”

Συνεχίζοντας ο κ. Μπέος εξέφρασε την ικανοποίησή του που είναι ο Δήμαρχος επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε ένα ακόμη τόσο σημαντικό έργο, που μάλιστα εξελίσσεται παράλληλα με ένα ακόμη επίσης ιδιαίτερα σημαντικό αυτό του φυσικού αερίου.

“Τα έργα αυτά -σημείωσε με έμφαση ο κ. Μπέος- θα εξελίξουν την πορεία και τη φυσιογνωμία της Νέας Αγχιάλου, έχουν προφανείς ευεργετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στο σύνολο του Δήμου, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα νοικοκυριά, και καθιστούν την Νέα Αγχίαλο μια πόλη πρότυπο με δυναμική και προοπτική για το μέλλον”.

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή βαρυτικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Αγχιάλου Δ. Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 7.230.600 ευρώ και αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του δικτύου συλλογής των λυμάτων της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου Δ. Βόλου έως τα Κεντρικά Αντλιοστάσια.

Προβλέπεται η κατασκευή πλαστικών αγωγών 0,5km διατομής Φ90mm, 34,57km διατομής Φ200 mm, 165 μέτρων διατομής Φ250 mm και 620 μέτρων διατομής Φ315mm. Επίσης στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή των απαιτούμενων ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης (διακλαδώσεις) επί του δικτύου ακαθάρτων, με πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στόχος είναι η περιβαλλοντικά ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του οικισμού αλλά και η κάλυψη των νομοθετικών απαιτήσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας 91/271 σχετικά με την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, με την ολοκλήρωση και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, καθόσον ο οικισμός της Νέας Αγχιάλου, λόγω των ισοδύναμων κατοίκων του, αποτελεί οικισμό Γ’ προτεραιότητας κατά την Οδηγία προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στο έδαφος ή στα ρέματα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου