ΤΟΠΙΚΑ

Μιλτιάδης Χαραλάμπους: «Ηρθε η ώρα να ρίξουμε το βάρος στην περιφέρεια του Δήμου μας»

μιλτιάδης-χαραλάμπους-ηρθε-η-ώρα-να-ρ-503120

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Πανέτοιμος να δικαιώσει την επιλογή των ψηφοφόρων στο πρόσωπό του με 18 καινούργιες ιδέες και προτάσεις δηλώνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Μιλτιάδης Χαραλάμπους. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ήρθε πλέον η ώρα της περιφέρειας του Δήμου, με το 80% των έργων στη νέα τετραετία να προγραμματίζεται για τη Νέα Ιωνία και τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Κυρίαρχη προτεραιότητα αποτελεί για τον ίδιο η βιωματική συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, σημειώνοντας ότι κανείς δεν περισσεύει. Σχετικά με την απόφασή του να συστρατευτεί στο πλευρό του δημάρχου Βόλου, τη χαρακτηρίζει εύκολη, σημειώνοντας ότι ο Αχ. Μπέος δεν είναι πολιτικός, αλλά ενεργός πολίτης, που σέβεται και αγαπά την πόλη.

Συνέντευξη στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ

Εχοντας εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις προσεχείς εκλογές διεκδικώντας μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου;

Αν δεν το πράξω τώρα στα 36 μου χρόνια, τότε πότε; Είμαι νέος και έχω τρομερή όρεξη για δουλειά, ώστε να προσφέρω στην πόλη που αγαπώ, ζω και εργάζομαι, προκειμένου οι πολίτες και τα παιδιά μας να ζήσουν ένα πολύ σπουδαίο μέλλον στον τόπο μας. Βρίσκομαι στην πιο δημιουργική και παραγωγική μου ηλικία και έχω ηθική υποχρέωση να σταθώ μπροστά, στον αγώνα αυτόν, ώστε να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο, που όλος ο κόσμος θα μιλά για αυτή. Στις 26 Μαΐου είναι μια γιορτή για την πόλη. Δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε, παρά μόνο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε. Και αυτά που θα πετύχουμε είναι πολλά και ουσιώδη. Δηλώνω έτοιμος και πιστός στην προσπάθεια αυτή.

Γιατί με τον συνδυασμό του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου;

Γιατί πολύ απλά είναι ο δήμαρχος των πολλών, των πολιτών και της πόλης. Ο μόνος που κάνει έργο και πράξη τον λόγο του προς τους πολίτες. Κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια να κάνει τον Βόλο πόλο έλξης για όλο τον κόσμο και κορυφαίο προορισμό για τους τουρίστες. Τον έκανε πιο όμορφο, πιο σύγχρονο και πολύ πιο ανθρώπινο. Δύσκολα συναντάς έναν άντρα, που ειδικά στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και στα κοινά είναι τόσο ξεκάθαρος και αποφασισμένος για το καλύτερο της πόλης. Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι είναι ο μόνος που έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα, καθαρές θέσεις και προτάσεις για το αύριο της πόλης. Και αυτό το πέτυχε, γιατί ακριβώς δεν είναι πολιτικός, αλλά πολίτης και μάλιστα ενεργός, που σέβεται και αγαπά την πόλη μας. Οπότε, η απόφασή μου ήταν εύκολη και παράλληλα σπουδαία.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, πείτε τους γιατί να επιλέξουν εσάς με την ψήφο τους;

Προσκαλώ τους πολίτες, τις νέες και τους νέους, με την ψήφο τους όχι απλά να με επιλέξουν, αλλά να συμμετέχουν μαζί μου τα επόμενα τέσσερα χρόνια στα πολύ σπουδαία και όμορφα που έχουμε να υλοποιήσουμε στην πόλη μας, για την πόλη μας. Κανένας δεν περισσεύει, χρειαζόμαστε νέες ιδέες και προτάσεις, ώστε να πάμε τον Βόλο μας ακόμα πιο μπροστά. Αν δουλέψουμε με τα νέα παιδιά, θα πετύχουμε απίστευτα αποτελέσματα και τα παιδιά μας θα ζήσουν ιστορικές στιγμές της πόλης. Σκοπεύω να δουλέψω εντατικά και καθημερινά με τους πολίτες του Βόλου, ώστε να βιώσουν από κοντά πόσο όμορφο και σπουδαίο είναι να δημιουργείς το αύριο και το μέλλον του τόπου σου. Σημαντικό για εμένα η συμμετοχή στα κοινά να είναι βιωματική για όλους τους συμπολίτες μας.

Παρακολουθώντας τον προεκλογικό σας αγώνα διαπιστώνεται ότι γνωρίζετε καλά τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της Νέας Ιωνίας.

Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους τέσσερις μήνες γύρισα σχεδόν ολόκληρο τον Δήμο Βόλου, κατέγραψα τις ανάγκες, τις προοπτικές, αλλά και τις ευκαιρίες για εξέλιξη και αναβάθμιση. Είχα την ευκαιρία και την τύχη να μιλήσω με πάρα πολλούς πολίτες και τους ευχαριστώ πολύ, διότι μου κατέστησαν σαφές ακριβώς το τι πρέπει να γίνει. Δηλώνω πανέτοιμος να τους δικαιώσω. Γυρίζω την πόλη από τις 05:00 τα ξημερώματα, εδώ και τέσσερις μήνες. Εχω παρουσιάσει 18 καινούργιες ιδέες, που μπορούν οι πολίτες να διαβάσουν και να δουν στη σελίδα μου (www.voteformiltos.gr). Οταν λοιπόν αυτές ενσωματωθούν στο ήδη σπουδαίο πρόγραμμα του δημάρχου μας Αχιλλέα Μπέου, θα μιλάμε για μια πόλη που δύσκολα θα υπάρξει όμοιά της. Πολλοί άνθρωποι απορούν πραγματικά, όταν με βρίσκουν στους δρόμους και στις γειτονιές μέρα νύχτα να σημειώνω στο μπλοκάκι μου. Αλλά, να είναι βέβαιοι ότι παράγω ιδέες και είμαι έτοιμος να τις κάνω πράξη ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πώς ιεραρχείτε τις βασικές κατευθύνσεις παρεμβάσεων στη Νέα Ιωνία;

Η Νέα Ιωνία για εμένα αποτελεί ιδέα. Ηρθε η ώρα να ρίξουμε το βάρος στην περιφέρεια του Δήμου και αποτελεί δέσμευση του δημάρχου και ξεκάθαρη θέση πως το 80% των έργων για το 2019 – 2023 θα υλοποιηθεί στη Νέα Ιωνία και τα περίχωρα. Είναι καιρός να ξαναδώσουμε ζωή στο Ελικοδρόμιο με τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, ενός πρότυπου πάρκου Καλλισθενικής Αθλησης, που σε συνδυασμό με την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου θα βάλουν τον Βόλο στο καλεντάρι του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ την καθημερινότητα, την καθαριότητα, το πράσινο και κυρίως τις γειτονιές. Η Νέα Ιωνία φέρει έναν πολύ σπουδαίο πολιτισμό και μια λαμπρή ιστορία, που θα πρέπει να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε. Με σεβασμό, λοιπόν, προχωράμε στα έργα των πολλών, των πολιτών και της πόλης. Είμαστε έτοιμοι, αποφασισμένοι και κυρίως είμαστε ενωμένοι για το καλό των πολλών και της πόλης. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, ώστε να δικαιώσουμε την ξεκάθαρη, λαϊκή εντολή που θα λάβουμε στις 26 Μαΐου.

Ο Βόλος έχει δήμαρχο και η πόλη μας ένα πολύ λαμπρό μέλλον. Τέτοιο που θα μιλά όλος ο κόσμος για αυτό για πάρα πολλά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου