Από Αγχίαλο σηκώθηκαν τα πρώτα F-16 για την Βόρεια Μακεδονία

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-21, 12:16:21
Από Αγχίαλο σηκώθηκαν τα πρώτα F-16 για την Βόρεια Μακεδονία

Προγραμματισμένες για σήμερα ήταν να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις αεροσκαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ με προορισμό την Βόρεια Μακεδονία με σκοπό τον έλεγχο και την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γείτονος χώρας. Το πρώτο ζεύγος αεροσκαφών F-16 που πέταξε προς την την Βόρεια Μακεδονία ήταν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με το Εθνος, οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ πρόκειται για δύο πτήσεις στον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από τις 7:30 έως τις 9:30 (8.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας), που αποτελούν τα προκαταρτικά για τις ανάγκες της αποστολής του ΝΑΤΟ «Air Policing». Σκοπός των πτήσεων είναι να ελεγχθεί η επικοινωνία και η κάλυψη του ραντάρ της γειτονικής χώρας. Οι πτήσεις αναφέρει το τηλεγράφημα αποτελούν προετοιμασία και για την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως μελλοντικό ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφάλειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας γίνεται από κέντρο ελέγχου στο Κουτσόχερο. Μέσω των επίγειων ραντάρ μπορεί να επιτηρηθεί όλος ο εναέριος χώρος της γειτονικής χώρας.

[larissanet.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=