ΤΟΠΙΚΑ

Απέρριψε την πρόταση το ΠΑΣΟΚ Δεν δέχεται καμιά αλλαγή στον εκλογικό νόμο

απέρριψε-την-πρόταση-το-πασοκ-δεν-δέχε-851206

Κατηγορηματικό «όχι» από πλευράς ΠΑΣΟΚ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να ενισχυθεί το πρώτο κόμμα. Σχετική δήλωση έκανε ο Νίκος Αθανασάκης.
Μιλώντας στον Alpha Radio, o Νίκος Αθανασάκης επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για εκλογές. «Έχει ζητήσει εκλογές τώρα και δεν τις ζητάει προφανώς για να τις χάσει. Αυτή η συζήτηση, που ξανάνοιξε με ευθύνη κορυφαίων στελεχών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, από τη μια μεριά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Δείχνει ηττοπάθεια και πανικό.»
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το θέμα της αλλαγής εκλογικού νόμου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη: «αντί να συζητούμε για το ότι βρισκόμαστε, ας πούμε, 76 ημέρες από την ημέρα που ξεκίνησε το σκάνδαλο των ομολόγων, το σκάνδαλο των Ταμείων και η κυβέρνηση αρνείται, έως κι αυτή τη στιγμή, να δώσει όλες τις συμβάσεις στη δημοσιότητα, για να δούμε τι έχει υπογράψει.»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου τόνισε: «Η επίσημη βιτρίνα της κυβέρνησης έχει πια περάσει σε μια φαρσοκωμωδία, όπου κορυφαίοι υπουργοί ανταλλάσσουν μεταξύ τους σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου».
Και συνέχισε: «Συμβαίνουν δύο πράγματα: Ή οι υπουργοί του κ. Καραμανλή έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πρωθυπουργός, άρα ο καθένας τον υποκαθιστά, ή συνολικά η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε τέτοιο αδιέξοδο, πανικό και αδυναμία, ώστε να επιχειρεί, είτε στιγμιαίους αποπροσανατολισμούς της κοινής γνώμης, είτε, το χειρότερο, να μετατρέπει την ακυβερνησία και την κρίση για την τύχη της, σε κρίση θεσμών της χώρας».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να σταματήσει όλη αυτή η φαρσοκωμωδία. Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου δεν τίθεται. Ένα μόνο θέμα τίθεται: Ξεκαθάρισμα του τοπίου της χώρας, με την μόνη υγιή λύση που είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και οι εκλογές».
«Τα σενάρια πανικού, τα σενάρια απορύθμισης της δημόσιας ζωής που κυριαρχούν στην ΝΔ, δεν επιτρέπεται να μετατρέψουν την κρίση της κυβέρνησης σε κρίση των θεσμών. Λίγη σοβαρότητα είναι αναγκαία. Κι αυτή η σοβαρότητα λείπει από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή» πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.
Απαντώντας σε ερώτηση «αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές με οριακή διαφορά και αν αυτό σημαίνει άνοιγμα σε άλλους χώρους», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει στις εκλογές με καθαρή πλειοψηφία με την θέληση του ελληνικού λαού».
«Ο κ. Ευθυμίου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος δηλαδή που απαξίωσε να συμμετάσχει στη συνταγματική μεταρρύθμιση και τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, του κόμματος που έφτασε πρόσφατα μέχρι του σημείου να επιτεθεί με ανοίκειο τρόπο σε λειτουργούς της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, μίλησε χθες για κρίση των θεσμών. Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου