ΤΟΠΙΚΑ

Εφαρμογή των ψηφισμένων ρυθμίσεων για τα επιχειρηματικά πάρκα ζητά ο Φορέας της ΒΙ.ΠΕ.

εφαρμογή-των-ψηφισμένων-ρυθμίσεων-γι-503996

Την ανάγκη να αναληφθούν επιπλέον πρωτοβουλίες ώστε η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων να αποβεί αποδοτική για την επιχειρηματικότητα επισήμανε η Ιωάννα Κιντά, πρόεδρος του φορέα Διοίκησης και διαχείρισης της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου (Α’ ΒΙΠΕ) στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα.

Η Ιωάννα Κιντά, ευχαρίστησε τον υπουργό για την τριετή συνεργασία που είχαν, σημείωσε ότι ένα μέρος των αιτημάτων του Φορέα ικανοποιήθηκε, αλλά επισήμανε ότι οι διατάξεις για τα Επιχειρηματικά Πάρκα που ψηφίστηκαν στη Βουλή, τον προηγούμενο μήνα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, μένει όμως να προχωρήσει η εφαρμογή τους.

Η Πρόεδρος της Α’ ΒΙΠΕ ανέφερε στον υπουργό, ότι στόχος της αυτοδιαχείρισης είναι η ΒΙΠΕ να γίνει λειτουργική για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, ελκυστική για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασία (να γίνει, δηλαδή, ένα επιτυχημένο πρότυπο οργανωμένης βιομηχανικής υποδομής).

Περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της αυτοδιαχείρισης σημειώνοντας ότι: «γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τα προβλήματα της ΒΙΠΕ, οι αποφάσεις παίρνονται άμεσα μέσα από συλλογικά όργανα και με όρους διαφάνειας. Μετά από δύο χρόνια ζωής ο ΦΔΔ έχει καταφέρει με μικρές παρεμβάσεις και ενέργειες να βελτιώσει σημαντικά κάποιες από τις λειτουργίες του Πάρκου, (όπως ασφάλεια χώρου, ευπρεπισμός κοινόχρηστων χώρων, καθαρισμός αντιπλημμυρικών φρεατίων , αντικατάσταση μέρος του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, επιδιορθώσεις οδοποιίας κλπ).Σε αυτό συνετέλεσε η εμπιστοσύνη και η συνεργασία του ΦΔΔ με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις».

Τέλος, η κ. Ιωάννα Κιντά, ενημέρωσε τον υπουργό, ότι όλες οι παρεμβάσεις και τα έργα έγιναν από πόρους των επιχειρήσεων χωρίς καμία βοήθεια από τον Δήμο Βόλου, ενώ αυτό ήταν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής (ανταποδοτικότητα δημοτικών τελών) και του έθεσε κάποια σημαντικά θέματα όπως την ανάγκη θέσπισης και ενεργοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων βελτίωσης καιανάπτυξης νέων υποδομών, πρόβλεψη για αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων και διασύνδεση Λιμανιού – ΒΙΠΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου