ΤΟΠΙΚΑ

Σε Ζαγορά και Πουρί περιόδευσε κλιμάκιο της «Πρωτοβουλίας»

σε-ζαγορά-και-πουρί-περιόδευσε-κλιμάκ-504125

Την τοπική κοινότητα Ζαγοράς Πηλίου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και συνομίλησε με κατοίκους και συνεταιριστές, καθώς και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Πουρίου, σχετικά με τα φλέγοντα δασικά ζητήματα.

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής κίνησης σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου αναφέρονται τα εξής:

«Τα μέλη του κλιμακίου διαπίστωσαν για μία ακόμα φορά αυτό που άλλωστε οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και 10 χρόνια, ότι το οδικό δίκτυο Βόλου-Ζαγοράς-Πουρίου έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του. Αποσπασματικά έργα που πληρώθηκαν πιθανόν υπερκοστολογημένα λόγω του κατεπείγοντος, όχι μόνο δεν βελτίωσαν την κατάσταση αλλά κατέστησαν την όλη διαδρομή σαν «τρενάκι τρόμου λούνα πάρκ», γεμάτη λακκούβες, κόκκινες κορδέλες σήμανσης, απότομες στενώσεις, ελλείψεις τεχνικών έργων καθώς και αρκετά τμήματα τελείως κατεστραμμένα. Δυστυχώς όμως, δεν είναι αυτό το χειρότερο, αλλά ο παρατημένος ήδη διανοιγμένος με πληρωμένες τις απαλλοτριώσεις δρόμος πλάτους 15 μέτρων περίπου της «Παράκαμψης Ζαγοράς». Δρόμος που όχι απλώς δεν τελείωσε αλλά ούτε καν συντηρήθηκε με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν οι επιφανειακές στρώσεις των αδρανών καθώς να συντελεστεί η καταστροφή των όποιων τεχνικών. Και ενώ ο κ. Αγοραστός ως «περιφερειάρχης των έργων» (έτσι θέλει να αποκαλείται) πανηγυρίζει για τα τεράστια έργα οδοποιίας (μάλλον θα αναφέρεται στη Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) οι κάτοικοι της Ζαγοράς και του Χορευτού αποκλείονται λόγω επισφαλών έργων επισκευής και μόνον. Η μεταφορά των προϊόντων, μα πάνω από όλα των ασθενών έχει γίνει ο Γολγοθάς των κατοίκων και αρκετές φορές έχουμε θρηνήσει θύματα.

Επίσης, ο κ. Αγοραστός και η Περιφερειακή του Αρχή, όχι μόνο δεν έδειξε το αντίστοιχο πολιτικό ανάστημα για τους δασικούς χάρτες,… καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες αυτοί συντάχθηκαν (χωρίς αυτοψίες, με συνοπτικές διαδικασίες και με άλλες παραλείψεις της διοίκησης) αλλά με την ανοχή του κατέδειξε την ενοχή του αφού στην κεντρική πολιτική εξουσία δεν εξάσκησε καμιά πίεση, συνέργησε δε με την απραξία του σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της αγροτικής τάξης σε όλη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στους κατοίκους των ορεινών αγροτικών περιοχών».

Η «Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα, δεσμεύεται για:

-Την πλήρη και σωστή επισκευή του οδικού δικτύου και όχι με τις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων του κατεπείγοντος ή τις συμβάσεις σε ένα και μόνο εργολάβο Δημοσίων έργων συντήρησης του οδικού κυκλώματος (που άλλωστε δεν την είδαμε όλα αυτά τα χρόνια)

-Την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου της παράκαμψης Ζαγοράς ως άμεση προτεραιότητα,

-Την κινητοποίηση όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να βγει νομοθετική ρύθμιση και να επανεξεταστούν οι προφανείς και οι πρόδηλες παραλείψεις της Δημόσιας Διοίκησης, που οδήγησαν σε χαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων μηλαιοπερίβολα και καστανωτά, οδηγώντας σε απόγνωση σχεδόν όλες της οικογένειες του Πηλίου και θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο αλλά και τον πιστοποιημένο Συνεταιρισμό Ζαγοράς, εφόσον απεντάσσονται από διάφορα προγράμματα οι συνεταιριστές, ως μη ιδιοκτήτες αγροτικής καλλιέργειας.

-Την αντικατάσταση και δημιουργία σωστού δικτύου άρδευσης με νέες συνδέσεις και δεξαμενές .

-Την στήριξη όχι μόνο του κάθε αγρότη και του κάθε κάτοικου αλλά με την καθοδήγηση μας του εμβληματικού συνεταιρισμού ώστε να μπορεί να κάνει όχι μικρά βήματα αλλά άλματα ανάπτυξης χρησιμοποιώντας κοινοτικούς πόρους για τον εκσυγχρονισμό.

Και τέλος του ποιο σημαντικού, ότι την επομένη μέρα των εκλογών οι πόρτες της Περιφέρειας θα είναι ανοικτές σε όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και υπεροπτικές συμπεριφορές γιατί οι πολίτες και ξέρουν, και καταλαβαίνουν», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημ. Κουρέτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου