ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Σαμαρά: Από το Πουρί, την άκρη του Πηλίου, γυρίζουμε σελίδα

μαρία-σαμαρά-από-το-πουρί-την-άκρη-του-504154

Το τεκμηριωμένο της πρόγραμμα για την βελτίωση της καθημερινότητας και την δημιουργία έργων στο Πουρί, παρουσίασε το Σάββατο η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά η οποία πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία σε ένα πυκνό ακροατήριο, ενώ έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η κ. Σαμαρά αναφερόμενη στα ζητήματα του Πουρίου που βρίσκεται στο άκρο του Ανατολικού Πηλίου, επισήμανε πως «δυναμικά διεκδικούμε την αποκατάσταση του οδικού επαρχιακού δικτύου Ζαγορά — Πουρί όπου υπάρχουν φθορές και ιδιαίτερα στην είσοδο του χωριού άμεσα επειγόντως πρέπει να επισκευαστεί η ζημιά στο δρόμο στην είσοδο στο Πουρί», όπως είπε.

Οσον αφορά το δίκτυο εσωτερικής οδοποιϊας οι προτεραιότητες σύμφωνα με την ίδια είναι ο καθαρισμός, η βελτίωση, ανάπλαση και επέκταση του υπάρχοντος δικτύου εσωτερικής οδοποιίας του χωριού και η σύνδεση του δρόμου από την εκκλησία στη θέση Βαρελά.

Για τον δρόμο προς την παραλία του Οβριού η υποψήφια δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αναζητήσει χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στη γνωστή παραλία του δήμου, ενώ επέκρινε τη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας πως δεν διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους για παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία η οποία έχει πολλά προβλήματα και οι παραγωγοί με δυσκολία προσεγγίζουν τα κτήματα τους.

Για το κλειστό κύκλωμα άρδευσης είπε πως η απερχόμενη δημοτική αρχή έδειξε ολιγωρία και σ΄αυτό το έργο, διότι υπήρχε μελέτη έτοιμη που δεν αξιοποιήθηκε και δεσμεύτηκε η ίδια να το προωθήσει.

«Το Πουρί τίμησε με την πλειοψηφία που έδωσε στο δήμαρχο αλλά αυτός δεν στάθηκε στο ύψος που έπρεπε, συμπεριφέρθηκε αλαζονικά» είπε η κ. Σαμαρά και δεσμεύτηκε ότι η Κοινότητα του χωριού θα είναι ανοιχτή δυο μέρες την εβδομάδα με προϋπολογισμό και πάγια προκαταβολή.

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση στο Κτίριο Γεωργούλα λέγοντας πως «έχουμε πρόταση έτοιμη για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (στα πρότυπα της Μακρυνίτσας) το οποίο θα εξοπλιστεί κατάλληλα και θα είναι επισκέψιμο από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ για το Μουσείο Ταγματάρχη Κασλά υποσχέθηκε ότι όλο το αρχειακό υλικό που σήμερα βρίσκεται στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα θα επιστρέψει στο Μουσείο στο Πουρί .

Πρόσθεσε δε πως«πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην ανακατασκευή του τοξωτού γεφυριού στο Πόρο που θα αποτελέσει μια ξεχωριστή περιπατητική διαδρομή μέσα στην πανέμορφη φύση.

Τέλος η κ. Σαμαρά έκανε ειδική μνεία και στους δασικούς χάρτες και στα προβλήματα που προέκυψαν στους παραγωγούς του χωριού από την ανάρτησή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου