ΤΟΠΙΚΑ

Κινητικότητα για τη θαλάσσια σύνδεση Βόλου – Σμύρνης

κινητικότητα-για-τη-θαλάσσια-σύνδεση-437875

Παράθυρο στη θαλάσσια σύνδεση Βόλου – Σμύρνης; Ευοίωνες προοπτικές φαίνεται ότι δημιουργούνται για τη σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το λιμάνι της Σμύρνης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας ανέλαβε την πρωτοβουλία και έθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Δημ. Θεοδώρου το θέμα, προτείνοντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς τα συναρμόδια Υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Εξωτερικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Θεοδώρου ήταν ιδιαίτερα θετικός στην πρόταση αυτή γι’ αυτό και συμφωνήθηκε με τον κ. Παπατόλια να προγραμματιστεί άμεσα κοινή συνάντηση καταρχήν με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη και σε δεύτερη φάση με τον Υπουργό Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα.

Παράλληλα θα προταθεί και στο Δήμο Βόλου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διευρυνθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές καθώς εκτιμάται ότι μία τέτοια σύνδεση μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στην περιοχή, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας όσο και στην ανάπτυξη. Ο κ. Παπατόλιας για το θέμα είχε μία πρώτη συζήτηση με τον ίδιο το Δήμαρχο Βόλου Παν. Σκοτινιώτη και πρότεινε άμεσα να διερευνηθεί η δυνατότητα της διοργάνωσης ενός φόρουμ στο Βόλου, όπου θα κληθούν εκπρόσωποι της Σμύρνης και με τεκμηριωμένο τρόπο ώστε από πλευράς και των τοπικών φορέων να εξεταστούν από κοινού όλοι οι παράμετροι για την επίτευξη του στόχου της θαλάσσιας σύνδεσης με το τουρκικό λιμάνι της Σμύρνης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου