ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας στον Βόλο

σεμινάριο-α΄-βοηθειών-στο-κέντρο-κοιν-504519

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών BLS/AED από το ΕΚΑΒ Βόλου στην κεντρική αίθουσα της δομής Βόλου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας. Οι εργαζόμενοι της δομής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες τεχνικές διάσωσης ασθενών, όπως η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε την παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.

Το σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εργαζόμενους, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων .

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 3 ώρες και περιελάμβανε αναλυτικά τις εξής ενότητες:

  1. Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών.
    Θεωρητικά: Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία και πνιγμονή.
    Επιδείξεις: Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση Ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
  2. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας κα Ριζούλη Δήμητρα, ο υπεύθυνος της Δομής Τσόκος Ευάγγελος και η υπεύθυνη οργάνωσης του Σεμιναρίου Επισκέπτρια Υγείας Γκαντούνα Αικατερίνη ευχαριστούν θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας για την πολύτιμη συμβολή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου