«Να δώσουμε στον Κισσό τη θέση που του αξίζει»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-19, 13:09:21
Από την ομιλία της κ. Σαμαρά στον Κισσό
«Να δώσουμε στον Κισσό τη θέση που του αξίζει»

Σε πλήθος κατοίκων μίλησε χθες η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά

Το ολοκληρωμένο της σχέδιο για την αντιμετώπιση των πολλών και χρονιζόντων προβλημάτων στον Κισσό παρουσίασε η επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Ενότητας» και υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά στο πλαίσιο της ομιλίας της που πραγματοποίησε στον πανέμορφο αυτό χωριό του Ανατολικού Πηλίου παρουσία πολλών κατοίκων.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής ομιλίας έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η κ. Σαμαρά αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα του Κισσού παρουσιάζοντας και αντίστοιχα προτάσεις, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή επισημαίνοντας ότι «με την ανυπαρξία της οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Κισσό χωρίς να δώσει λύση στα προβλήματά του».

Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του έργου της παράκαμψης του χιονοδρομικού για το δρόμο Χάνια - Κισσός και την αποκατάσταση της επικοινωνίας του Ανατολικού Πηλίου με το χιονοδρομικό» τονίζοντας τέσσερις μήνες τον χρόνο ο Κισσός και όλη η περιοχή της ενότητας Μουρεσίου, είναι απομονωμένη οδικά λόγω της μη παράκαμψης του χιονοδρομικού.

Εστιάζοντας σε άλλα ζητήματα του Κισσού ανέφερε πως «τα υδραγωγεία της περιοχής βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, το πάρκινγκ στον Κισσό χρειάζεται επιδιόρθωση σε διάφορα σημεία, ενδεχομένως μια μικρή επέκταση και βέβαια καλύτερη διαγράμμιση. Η αγροτική οδοποιία βρίσκεται σε μαύρο χάλι και οι αγρότες με μεγάλη δυσκολία προσεγγίζουν τις καλλιέργειες. Η Κοινότητα δεν λειτουργεί και μόνο λουκέτο δεν έβαλε η Δημοτική αρχή η οποία απαξίωσε τους δημότες του Κισσού και αγνοεί τα προβλήματά τους. Επείγει η ανακατασκευή του γεφυριού που συνδέει την Μαυρούτσα με το Μούρεσι, ώστε να αποτελέσει μια ξεχωριστή περιπατητική διαδρομή μέσα στην πανέμορφη φύση. Ο Κισσός δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει την προβολή που επιβάλλει η ιστορία του, δεν έχει την τουριστική δυναμική που οι υποδομές του μπορούν να δώσουν στους επισκέπτες. Ως Δημοτική αρχή δεσμευόμαστε πως θα βάλουμε ξανά δυναμικά τον Κισσό στον τουριστικό χάρτη της περιοχής για προσέλευση επισκεπτών όλο το χρόνο. Και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από τα νέα δίκτυα επικοινωνίας και τουριστικής προώθησης αλλά και την ενεργοποίηση ανθρώπων της περιοχής που θα προβάλλουν το χωριό».

Ακόμη αναφέρθηκε στην Αγία Μαρίνα λέγοντας πως «το δημοφιλέστερο εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι τεράστια», ενώ δεσμεύτηκε πως «θα δράσουμε οργανωμένα για το μνημείο».

Όσον αφορά το πρωτογενή τομέα και την καστανοκαλλιέργεια από την οποία ζει μεγάλο μέρος των κατοίκων του Κισσού υποστήριξε ότι «υπάρχει έτοιμο, άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς για την ενίσχυση της καστανοκαλλιέργειας με συγκεκριμένο πλάνο και προτάσεις».

Η κ. Σαμαρά επισήμανε ότι «ο Δήμος που εμείς θέλουμε είναι σύγχρονος, δυναμικός, παραγωγικός. Ένας Δήμος που θα εμπνέει σεβασμό , με ανθρώπους που θα δουλεύουν για το σύνολο και όχι για την πάρτη τους, γιατί θα εμπνέονται από την ομάδα, με υπηρεσίες που θα είναι λειτουργικές και θα σέβονται τον πολίτη».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=