ΤΟΠΙΚΑ

«Εχουμε λύσεις για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών»

εχουμε-λύσεις-για-βελτίωση-της-καθημ-505240

Περιοδεία του Μιχ. Μιτζικού και καταγραφή προβλημάτων στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας κατέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» Μιχ. Μιτζικός, στη διάρκεια επίσκεψής του, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του. Ο ίδιος συνομιλώντας μαζί τους σε πολυπληθή συγκέντρωση, παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, θα προωθήσει λύσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών.

Οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας ενημέρωσαν τον κ. Μιτζικό για την άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας, με τον υποψήφιο δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να τονίζει πως «είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις καλλιέργειές τους. Θα δρομολογήσουμε άμεσα ως νέα Δημοτική Αρχή την αποκατάσταση των προβλημάτων στην αγροτική οδοποιία ώστε να διευκολύνουμε τους παραγωγούς».

Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, είναι αυτό του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Πάγιο αίτημά τους εδώ και πολλά χρόνια είναι αυτό της αντικατάστασής του, με τον κ. Μιτζικό να δεσμεύεται ότι «θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η αλλαγή των αμιαντοσωλήνων, καθώς πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας».

Προτεραιότητα για την παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου αποτελεί και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή και η σύνδεσή του με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου.

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό, καθώς είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να μην υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης στα χωριά μας» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου επισήμανε πως «ως νέα Δημοτική Αρχή θα «τρέξει» άμεσα το ζήτημα της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την σύνταξη της μελέτης που θα αφορά την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος άρδευσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Θέλουμε να στηρίξουμε με το συγκεκριμένο έργο τους ελαιοκαλλιεργητές, ειδικά της βρώσιμης ελιάς» τόνισε. Σχετικά με τη διαχείριση του δάσους στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας ο κ. Μιτζικός δεσμεύτηκε πως θα γίνεται με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου σε συνεννόηση με τους δημότες, ώστε εκείνοι στην ουσία να θέτουν τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου