ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο έργο στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

μεγάλο-έργο-στο-δήμο-ζαγοράς-μουρεσί-505270

Π. Κουτσάφτης: Εχουμε τη δύναμη, ξέρουμε πώς να κερδίσουμε το μέλλον

Το μεγάλο έργο, που υλοποιήθηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου μέσα σε δύσκολες συνθήκες και την τιτάνια προσπάθεια να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα μετά τη θεομηνία του 2018, παρουσιάζει σε συγκεντρώσεις και ομιλίες ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Παν. Κουτσάφτης.

«Μια νέα δημοτική περίοδος, γεμάτη προκλήσεις και υψηλές απαιτήσεις, πρόκειται να αρχίσει φέτος, με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να καθορίζουν τη σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας, η Ενωτική Συνεργασία ενώνει δυνάμεις για μια νέα δημιουργική περίοδο στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, γιατί η δύναμη του Δήμου είναι η δύναμη των ανθρώπων του. Μέσα από μια αδιάκοπη δοκιμασία, έναν διαρκή αγώνα να κρατήσουμε την περιοχή μας ζωντανή μέσα στην κρίση και στα όσα εκτάκτως προέκυψαν και ανέτρεψαν την κανονικότητα και τους σχεδιασμούς (φυσικές καταστροφές, θεομηνίες κ.ά.), βρισκόμαστε σήμερα εδώ όρθιοι και δυνατοί.

Διαθέτουμε το δυναμικό εκείνο, που με τις γνώσεις, την εμπειρία, τις διοικητικές ικανότητές του μπορεί να υλοποιήσει και το νέο όραμα αποτελεσματικά, ποιοτικά, σε σωστούς χρόνους, γιατί αξία μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Δημιουργήσαμε βήμα – βήμα μια ισχυρή συμμαχία με τους εργαζόμενους στον Δήμο, με δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, με καθέναν και κάθε μία που ήθελε να βοηθήσει. Χρειάστηκε να υπερβούμε μεγάλα εμπόδια, να πάμε βαθιά στον διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου, να αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης και να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προχωρήσαμε σε σχεδιασμό με ισορροπημένη χωρικά ανάπτυξη για τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, αξιοποιώντας διαθέσιμους πόρους και δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Εγιναν σημαντικά βήματα, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με όσα έχουμε πετύχει.

Τα προβλήματα είναι εδώ, οι δοκιμασίες βρίσκονται μπροστά μας και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όραμα για τον τόπο μας, με νέα εργαλεία ανάπτυξης. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτά θα αναμετρηθούμε.

Το αποδείξαμε και ζητάμε πάλι την εμπιστοσύνη των δημοτών για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις νέες προκλήσεις. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα», αναφέρει.

Απολογισμός – προγραμματισμός

ΥΔΡΕΥΣΗ

Συντήρηση αντλιοστασίων, καλλιέργεια πηγών ύδρευσης, συντήρηση δεξαμενών ύδρευσης, επεκτάσεις δικτύων, συντηρήσεις, επισκευές ζημιών, προμήθεια υλικών, ηλεκτρονική παρακολούθηση δεξαμενών μέσω κεντρικού υπολογιστή, αποπεράτωση δικτύου ύδρευσης Χορευτού.

ΑΡΔΕΥΣΗ

Στεγανώσεις και συντηρήσεις δεξαμενών άρδευσης, καθαρισμοί πηγών και αυλάκων άρδευσης, καθαρισμοί δεξαμενών, προμήθεια αγωγών, επισκευή φρεατίων, συντήρηση αντλιοστασίων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Καθαρισμός αγροτικού δικτύου, συντήρηση, αποκατάσταση αγροτικού δικτύου, τσιμεντοστρώσεις αγροτικού δικτύου, αποκαταστάσεις από θεομηνίες, προμήθεια υλικών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

Αποκατάσταση δρόμου στη θέση «Στροφή Καπανιάρη», κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στη θέση «Λάκκα Κωλέττη», ασφαλτοστρώσεις οδών και κοινόχρηστων χώρων, αποκατάσταση δρόμου παραλίας Αγίου Ιωάννη.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εγκριση αθλητικού κέντρου «Λάκκας Κωλέττη», υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την κατασκευή δύο γηπέδων 5Χ5, μελέτη αποκατάστασης αθλητικού κέντρου Τσαγκαράδας, αποπεράτωση φακέλου για την αδειοδότηση του έργου κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου και υλοποίησή του σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελέτη αποκατάστασης Ελληνομουσείου Ρήγα Φεραίου και ένταξη σε πρόγραμμα, κατασκευή ράμπας ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου, μελέτη δημιουργίας Μουσείου Κασλά στο Πουρί και ένταξη στο πρόγραμμα Leader, αποκατάσταση κρηνών Ζαγοράς και Μουρεσίου, ανακατασκευή τοξωτού γεφυριού Κασσαβέτη.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Αγορά και τοποθέτηση 5.000 λαμπτήρων φωτισμού και προβολέων led σε όλες τις πλατείες του Δήμου, επεκτάσεις και μετατοπίσεις δημοτικού φωτισμού, προμήθεια 40 φωτιστικών τεχνολογίας led με ηλεκτρονική διαχείριση για το παραλιακό μέτωπο Αγ. Ιωάννη – Παπά Νερό και αντικατάσταση φθαρμένων φωτιστικών, φωτιστικά σώματα στο δίκτυο μονοπατιών του οικισμού Νταμούχαρης, εκπόνηση μελέτης και καταγραφής για την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του Δήμου σε τεχνολογίας led.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δημιουργία γραφείου κίνησης, αγορά δύο οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου, τοποθέτηση gpsσε όλα τα οχήματα και έλεγχος μέσω κεντρικού υπολογιστή, έγκριση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την αγορά μηχανημάτων έργου.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Αγορά και τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε Αγιο Ιωάννη και Παπά Νερό, αγορά μικρών κάδων για τις κεντρικές πλατείες, επαναλειτουργία ανακύκλωσης.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Αγορά χορτοκοπτικών, αλυσοπρίονων, φυσητήρων, εξοπλισμός της υπηρεσίας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, καθαρισμός εγκαταλελειμμένων οικοπέδων, αποκλάδωση επικίνδυνων δέντρων, δενδροφύτευση παραλίας Χορευτού.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Συντήρηση – εξωραϊσμός Δημαρχείου Ζαγοράς, δημοτικού κτιρίου Τσαγκαράδας, συντηρήσεις πλατειών, επισκευή κοινοτικών γραφείων, αναβάθμιση χώρου σφαγείων, αναβάθμιση παιδικής χαράς Αγίας Κυριακής Ζαγοράς, πρόγραμμα υλοποίησης δημιουργίας παιδικών χαρών σε όλες τις τοπικές ενότητες.

ΔΑΣΗ

Διαχειριστική μελέτη πενταετούς διάρκειας για όλες τις δασικές εκτάσεις του Δήμου, ατομικές ανάγκες διάθεσης ξυλείας, καθώς και συντήρηση δασικών δρόμων για τις ανάγκες της πυροπροστασίας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενέργειες επαναλειτουργίας και αδειοδότησης του δημοτικού χώρου για τη λειτουργία του κάμπινγκ Χορευτού, ενέργειες για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη και στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τοποθέτηση δύο προσβάσεων ΑμεΑπρος τη θάλασσα και μηχανοκίνητου εξοπλισμού.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μελέτη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, μελέτη κατασκευής λιμανιού Αγίου Ιωάννη, υποβολή φακέλου στο ΕΣΠΑ για το κλειστικό κύκλωμα άρδευσης Μακρυράχης – Πουρίου, μελέτη βιολογικού καθαρισμού παραλιακού μετώπου Αγ. Ιωάννη, Παπά Νερό, Νταμούχαρης, Τσαγκαράδας και Κισσού και υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», μελέτη αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και υποβολή στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», προμελέτη βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου δημοτικής κοινότητας Ζαγοράς, κατασκευή έργων στην είσοδο Ζαγοράς και Ξουριχτίου, κατασκευή γέφυρας στην είσοδο Ζαγοράς.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ/ ΥΓΕΙΑ

Αναβάθμιση παιδικών σταθμών Ζαγοράς και Αγίου Δημητρίου, λειτουργία γραφείου για τη χορήγηση ΚΕΑ σε 250 οικογένειες, λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι», ενέργειες για την ίδρυση ΚΔΑΠ, συμμετοχή του Δήμου στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για κοινωφελή απασχόληση, λειτουργία τμήματος μαζικού αθλητισμού, λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Δ.Ε. Μουρεσίου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, έγκριση από Υπουργείο Εσωτερικών 14 μόνιμων θέσεων, απασχόληση 120 συμβασιούχων υπαλλήλων σε βάθος πενταετίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ρύθμιση όλων των χρεών και δανείων του Δήμου, συμμετοχή στο πρόγραμμα για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, εκκαθάριση δικαστικών εκκρεμοτήτων με προμηθευτές και πληρωμή τους, ορθολογισμός δημοτικών τελών ανά δημοτική ενότητα, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων και οικοπέδων.

ΓΕΝΙΚΑ

Εκπόνηση μελέτη ΓΠΣ Ζαγοράς, κατασκευή χώρου στάθμευσης στη συνοικία Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ (ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ)

Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού δημοτικής κοινότητας Ζαγοράς, κατασκευή δικτύου ακαθάρτων Αγίου Ιωάννη, Παππά Νερό, Νταμούχαρη, οικισμού Τσαγκαράδας και οικισμού Κισσού, κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στη θέση Δρακοσπηλιά Ζαγοράς και στον οικισμό Ανηλίου, επισκευή ζημιών αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, λιμανιού Αγίου Ιωάννη και τοιχίου αντιστήριξης παραλίας Αγίων Σαράντα, κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, κατασκευή λιμανιού Αγίου Ιωάννη, κατασκευή δύο γηπέδων 5Χ5 σε Ζαγορά και Αγιο Δημήτριο, αποπεράτωση αθλητικού κέντρου στη θέση Λάκκας Κωλέττη Ζαγοράς, συντήρηση και επαναλειτουργία αθλητικού κέντρου Τσαγκαράδας, επαναλειτουργία θεάτρου Ξουριχτίου, αποπεράτωση δρόμου Ξουριχτίου – Λιμνιώνα, ανάπλαση παραλία Αγίων Σαράντα, ανάδειξη δικτύου μονοπατιών, επέκταση δικτύου υπογειοποίησης κάδων σε όλο τον Δήμο, κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης Μακρυράχης και Πουρίου, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led σε όλον τον Δήμο, ενέργειες για την υλοποίηση των έργων παράκαμψης Ζαγοράς, παράκαμψης Χιονοδρομικού και οδική σύνδεση Κεραμίδι – Πουρί, μελέτη ανάπλασης της παραλίας Χορευτού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου