ΤΟΠΙΚΑ

Γρηγόρης Ιγγλέσης: Η πολιτική είναι «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»

γρηγόρης-ιγγλέσης-η-πολιτική-είναι-σ-506736

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον Κων. Αγοραστό μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Οπεριφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Γρηγόρης Ιγγλέσης έχει συνδέσει το όνομά του και την πορεία του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Υπηρέτησε από τη θέση του προέδρου μέχρι τέλος του 2018 την «Κενταύρων Ορος» με διαφάνεια, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Και όπως επισημαίνει σήμερα ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η χαρά της επιτυχίας δεν ζυγίζεται, όπως και η επιδοκιμασία στο βλέμμα των συμπολιτών του, αλλά κυρίως στο βλέμμα των εργαζομένων του Χιονοδρομικού που είναι ανεκτίμητη.Για την επόμενη θητεία, εφόσον οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας εμπιστευθούν και πάλι τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», ο κ. Ιγγλέσης διαβεβαιώνει πως «έχουμε πολλά να κάνουμε», ενώ όσον αφορά στον δικό του προσωπικό αγώνα δεσμεύεται να παλέψει για την προώθηση και την υλοποίηση έργων, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Ιγγλέση, για δεύτερη φορά υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό και την παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Για μένα η πολιτική είναι κατ’ αρχήν πρόκληση, αφού ο πήχης των απαιτήσεων τοποθετείται ολοένα και ψηλότερα. Η πολιτική είναι ικανότητα, αφού πρέπει να υπερπηδήσεις τον πήχη και όχι να περάσεις από κάτω. Η πολιτική προϋποθέτει τακτική και στρατηγική προσέγγιση, αφού για να υπερπηδήσεις τον πήχη πρέπει να αναμετρηθείς με άξιους και έντιμους, αλλά, δυστυχώς και κυρίως, με ανίκανους και «δήθεν». Η πολιτική είναι αλήθεια, αφού το ψέμα έχει κοντά και γυάλινα πόδια. Η πολιτική είναι φόβος, αφού η ιστορία είναι αμείλικτη και φειδωλή στον έπαινο, ενώ η πιθανότητα διασυρμού και απαξίας μεγάλη.

Η πολιτική είναι ανιδιοτέλεια, αφού η όποια επιτυχημένη θητεία αντανακλά στις ζωές και το μέλλον του συνόλου και όχι μερίδας και μόνο των πολιτών. Η πολιτική είναι το χαμόγελο και η επιδοκιμασία, όταν αυτά ζωγραφίζονται στα μάτια των συμπολιτών μου, αλλά, κυρίως, στα μάτια των παιδιών μου. Η πολιτική είναι ευθύνη απέναντι στον Θεό, την πατρίδα και τις επόμενες γενιές. Η πολιτική είναι «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» και όχι διχασμός. Η πολιτική είναι ανάπτυξη και έργα. Ο Κώστας Αγοραστός έχει την ίδια προσέγγιση και μοιράζεται μαζί μου ίδιες, κοινές αξίες. Το απέδειξε. Τον στηρίζω και θα δώσω μαζί του τον «αγώνα τον καλό».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι πρωτίστως πρέπει να έχουν όραμα, πυγμή και γνώση. Εσείς αποδείξατε στην προηγούμενη πενταετία ότι και θέλετε και μπορείτε. Η θητεία σας στην «Κενταύρων Ορος» και στο Χιονοδρομικό Κέντρο έκλεισε με θετικό πρόσημο

Δύσκολα χρόνια, μεγάλος αγώνας. Η χαρά της επιτυχίας δεν ζυγίζεται. Η επιδοκιμασία στο βλέμμα των συμπολιτών μου, αλλά κυρίως στο βλέμμα των εργαζομένων του Χιονοδρομικού είναι ανεκτίμητη. Η ευτυχία τού να μπορείς να γέρνεις στο μαξιλάρι σου και να κοιμάσαι ήσυχα, χωρίς εφιάλτες, δεν αποτιμάται με οιαδήποτε άλλη ανταμοιβή. Την επόμενη θητεία, εφόσον οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας εμπιστευθούν και πάλι τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», έχουμε πολλά να κάνουμε.

Τα επόμενα 4 χρόνια μπορούν να δώσουν σοβαρή ανάπτυξη στην Π.Ε. Mαγνησίας. Ποια είναι τα ζητήματα, για τα οποία στη νέα θητεία θα δώσετε τους αγώνες σας;

Ανάπτυξη δεν είναι η φορολογία και τα επιδόματα.Η ανάπτυξη έρχεται με επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οι πολίτες επιζητούν αξιοπρεπή, έντιμη, ακόμη και σκληρή δουλειά και όχι ελεημοσύνη, επιδόματα, παρασιτισμό και εξυπναδούλες, που συχνά τους απευθύνονται με περισσή αναίδεια και θράσος. Θα αγωνισθώ σκληρά, ώστε να προωθηθούν και υλοποιηθούν, απαρέγκλιτα και πάντα μέσω διαφανών διαδικασιών, έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα συνδράμουν στη μείωση της ανεργίας, θα αναδείξουν τις δυνατότητεςτης περιοχής μας και βέβαια δεν θα μεταφέρουν την επίλυση προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπισθούν εδώ και τώρα, στο απώτερο μέλλον και στην πλάτη των παιδιών μας.

Κύριε Ιγγλέση, κατά πόσο εκτιμάτε ότι έχει επιτευχθεί η απόκτηση περιφερειακής συνείδησης σε επίπεδο Θεσσαλίας;

Η «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών», κατά τη διάρκεια της θητείας της, δεν άφησε ποτέ «το δέντρο να κρύψει το δάσος». Η διεκδίκηση των πόρων και η κατανομή υλοποίησης των έργων ήταν μελετημένη, ακριβοδίκαιη μεταξύ των τεσσάρων νομών και στόχευε πάντα στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των πολιτών της Θεσσαλίας. Παραγοντισμοί και μικρότητες δεν χώρεσαν και, κυρίως, δεν ευοδώθηκαν. Ετσι θα συνεχίσουμε. Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων και όχι μόνο «κάποιων» Θεσσαλών.

Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να είναι πιο παραγωγική η σχέση πολίτη και περιφερειακής αυτοδιοίκησης;

Η σχέση μεταξύ πολίτη και περιφερειακής αυτοδιοίκησης γίνεται παραγωγική, όταν μεταξύ των δύο διαμορφώνεται σχέση εντιμότητας και εμπιστοσύνης. Το παλέψαμε και το πέτυχαμε. Δώσαμε εξετάσεις και περάσαμε. Η αποδοχή των πολιτών στους δρόμους, τις γειτονιές, τους χώρους εστίασης και συνάθροισης μας δυναμώνει. Η ευθύνη μας γίνεται μεγαλύτερη, αφού είναι δυσκολότερο να μείνεις στην κορυφή παρά να ανέβεις σε αυτή.

Ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος επιζητάτε την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σας και στονσυνδυασμό φυσικά. Απευθυνόμενος στους πολίτες της Μαγνησίας και δίνοντας το προσωπικό σας στίγμα τι θα τους λέγατε;

Θα τους παρακαλούσα και θα τους προκαλούσα να με κοιτάξουν κατάματα και θα ζητούσα να μεκρίνουν με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Δεν τους εξαπάτησα, δεν τους παραπλάνησα. Δούλεψα έντιμα και σκληρά. Σκοπός και στόχος μου είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην πόλη και στον Νομόκαι μόνον αυτό. Θα προσπαθήσω και πάλι να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους. Θα παλέψω για την προώθηση και την υλοποίηση έργων, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, θα συνδράμουν στη μείωση της ανεργίας, θα αναδείξουν τις δυνατότητεςτης περιοχής μας και βέβαια δεν θα μεταφέρουν την επίλυση προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπισθούν εδώ και τώρα, στο απώτερο μέλλον και στην πλάτη των παιδιών μας. Θέλουμε μια ακόμη καλύτερη Θεσσαλία. Θέλουμε μια ακόμη καλύτερη Μαγνησία. Θέλουμε μια καλύτερη πατρίδα. Συμμαχώντας μαζί μας θα το πετύχουμε. Εμπιστευθείτε μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου