ΤΟΠΙΚΑ

«Αθλητισμός καθολικό κοινωνικό δικαίωμα»

αθλητισμός-καθολικό-κοινωνικό-δικα-506936

Τονίστηκε σε εκδήλωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

«Ο αθλητισμός είναι καθολικό κοινωνικό δικαίωμα όχι μόνο των παιδιών, των νέων, αλλά και όλων των ηλικιακών ομάδων», υπογραμμίσθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος άνθρωποι του αθλητισμού από την περιοχή, καθώς και εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων, που κατέθεσαν τις θέσεις τους, φώτισαν και από την πλευρά τους τα προβλήματα που υπάρχουν και πρότειναν λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αποστόλης Ριζόπουλος.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Χαρμάνης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο Θόδωρος Τσαλούχας παλιός ποδοσφαιριστής της Νίκης και προπονητής και ο Παύλος Παρασκευόπουλος προπονητής στίβου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι εισηγητές παρουσίασαν με αδρές γραμμές την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση, την άσχημη εικόνα των αθλητικών χώρων, την έλλειψη υποδομών, τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την μετακύληση στις λαϊκές οικογένειες πρόσθετων οικονομικών βαρών για να μπορέσουν τα παιδιά τους να αθληθούν.

Όπως τονίσθηκε πρέπει η νεολαία μας και ο λαός να έχουν τη δυνατότητα ενεργητικής συμμετοχής στην άθληση και τα οφέλη της, να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού. «Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης δεν είναι ατομική υπόθεση, ούτε πρέπει να γίνεται εμπόρευμα.Το ΚΚΕ έχει θέση για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό που μπορεί να γίνει πράξη με διεκδικητικούς αγώνες», τονίστηκε.

Για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για μαζική άθληση – άσκηση από τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη και η διάθεση κατάλληλων υποδομών και εγκαταστάσεων, αθλητικών κέντρων και χώρων ελεύθερων για δωρεάν χρήση σε όλο το λαό. «Σήμερα η δημοτική αρχή Βόλου, υλοποιώντας την απαράδεκτη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, πουλάει τα προγράμματα αθλητισμού του δήμου και «νοικιάζει» τους χώρους άθλησης, προσδοκώντας αύξηση των «ιδίων πόρων» των «ανταποδοτικών», αναγκάζοντας τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους να απαιτούν μεγάλες οικονομικές συνδρομές από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες», κατήγγειλε το ΚΚΕ και η ΛΑΣ ζητώντας τη δημιουργία κρατικού φορέα διαχείρισης που θα έχει και την ευθύνη της σχεδίασης και υλοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, που θα παρέχονται δωρεάν σε όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου