ΤΟΠΙΚΑ

43χρονη Βολιώτισσα οικιακή βοηθός ξάφριζε κάρτες και χρυσαφικά

43χρονη-βολιώτισσα-οικιακή-βοηθός-ξάφρ-506962

Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δεκατριών μηνών

Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός με αποδοχές ύψους 300 ευρώ, που δεν τις έφθαναν για να καλύψει τις ανάγκες της.

Αυτό ισχυρίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 43χρονη Βολιώτισσα, που κατηγορούνταν ότι έκλεψε τις χρεωστικές κάρτες του ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου εργαζόταν, καθώς επίσης και κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Το δικαστήριο όπως ήταν φυσικό δεν δέχτηκε τη δικαιολογία της και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τον Ιούλιο του 2017. Μέσα σε έξι μέρες η κατηγορούμενη είχε κάνει με τις κάρτες αγορές ύψους 3.500 ευρώ. Φτιάχνοντας ένα ολόκληρο νοικοκυριό είχε αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα.

Ωστόσο η Αστυνομία δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη της και να συλλάβει τόσο εκείνη, όσο και τη μητέρα της. Παρά την αρχική επίμονη τότε άρνησή τους ότι συμμετείχαν στην κλοπή οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει αγορές από γνωστές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας, από καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων και σούπερ μάρκετ. Ετσι οι συλληφθείσες είχαν αναγκαστεί να ομολογήσουν ότι είχαν κλέψει το πορτοφόλι που είχε τις κάρτες με τα pin.

Χθες στη δίκη η 43χρονη παραδέχτηκε για άλλη μία φορά την πράξη της. Ομως αυτή τη φορά ανέλαβε και ολόκληρη την ευθύνη απαλλάσσοντας τη μητέρα της που βαρυνόταν για συμμετοχή στο ίδιο αδίκημα ενώ δεν είχε καμία εμπλοκή. «Είμαι μητέρα και μεγαλώνω μόνη τα παιδιά μου», πρόσθεσε ακόμη.

Το δικαστήριο μείωσε έτσι την ποινή της σε 13 μήνες φυλάκιση από 30 μήνες που είχε επιβάλει πρωτόδικα, ενώ αθώωσε τη μητέρα της που είχε βρεθεί κατηγορούμενη χωρίς να έχει φταίξει στο παραμικρό.

Επισημαίνεται ότι στην κατοχή της καταδικασθείσας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί όλα τα προϊόντα από τις αγορές που είχαν γίνει.

Εκτός των αγορών η 43χρονη είχε κλέψει και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου