Παραδειγματικές ποινές για υποθέσεις κλοπών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-17, 19:06:23
Παραδειγματικές ποινές για υποθέσεις κλοπών

Καταδικαστικές αποφάσεις από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

 

Ενοχοι για απόπειρα κλοπής κρίθηκαν προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο 49χρονοι Αλβανοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι απογευματινές ώρες της 6ης Ιουλίου 2017 μετέβησαν με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου τού ενός σε έκταση στα Πευκάκια, από όπου αποξήλωσαν μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροκατασκευή, με σκοπό να τα πουλήσουν. Εντούτοις κατά την ώρα που επιχειρούσαν να φορτώσουν τα κλεμμένα αντικείμενα στο αυτοκίνητό τους έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του χώρου, έναν 76χρονο Γερμανό. Τρομαγμένοι οι κατηγορούμενοι τράπηκαν σε φυγή κακήν κακώς εγκαταλείποντας στο σημείο τα μεταλλικά αντικείμενα. Ομως μετά την καταγγελία της απόπειρας κλοπής η Αστυνομία δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη τους και να τους συλλάβει.

Εξάλλου, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης σε 40χρονο από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος κατηγορούταν για υπεξαίρεση αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο του 2016, ο κατηγορούμενος αγόρασε από ηλικιωμένη σε χωριό του Δήμου Ρ. Φεραίου αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της. Ο κατηγορούμενος κατέβαλε προκαταβολή ύψους 200 ευρώ, αλλά αρνήθηκε να δώσει και το υπόλοιπο ποσό του τιμήματος ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν οφειλές.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στο σκαμνί γιατί δεν επέστρεφε το αυτοκίνητο και κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=