ΤΟΠΙΚΑ

Στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας

στην-μεθ-του-νοσοκομείου-βόλου-ο-δημήτ-508180

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, εισήχθη ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του taxydromos.gr.

Η κατάσταση της υγείας του που ήταν ήδη επιβαρυμένη λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας, με αίτημα την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας, επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Σε δηλώσεις του χθες ο διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός ενημέρωσε ότι ο πολυισοβίτης συνεχίζει να αρνείται τροφή και θεραπεία και πίνει μόνο νερό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να εξαντλείται και να καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα της απεργίας ο «Λουκάς» της «17Ν» έχει χάσει δεκατρία κιλά, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό οι εξετάσεις του παρουσιάζουν ήπια οξέωση.

«Η υγεία του παρακολουθείται πλέον από μία ομάδα γιατρών και όχι από εφημερεύοντες», είπε ο ίδιος.

Ακόμη τόνισε ότι η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, ενώ οι εξετάσεις του που γίνονται καθημερινά είναι με ήπιες διαταραχές.

Τις επόμενες μέρες εκτιμάται ότι η κατάσταση της υγείας του θα επιδεινωθεί περαιτέρω και θα είναι κρίσιμη.

«Ο ασθενής παρουσιάζει αφίσχναση, έχει έντονη καταβολή και ορθοστατική υπόταση», διευκρίνισε ο κ. Δραμητινός, ο οποίος είπε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας.

Για το ενδεχόμενο μεταφοράς του στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο ίδιος τόνισε ότι εκεί δεν υπάρχει ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς δεν είναι δευτεροβάθμιο.

Επισημαίνεται ότι ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε την απεργία πείνας την Πέμπτη 2 Μαΐου. Μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείου αρχικώς νοσηλεύτηκε στο 2ο υπόγειο δίπλα από το νεκροτομείο ενώ από την Παρασκευή μεταφέρθηκε στον πρώτο όροφο σε θάλαμο στη μονάδα AIDS.

Το Αχιλλοπούλειο κάνει ότι είναι ιατρικώς πρέπον όμως από σήμερα 15η μέρα της απεργίας τα δεδομένα που υπάρχουν για την επιστημονική κοινότητα είναι μόνο βιβλιογραφικά.

Μέχρι και χθες ο κ. Δραμητινός ενημέρωσε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πλήρη συνείδηση και καθαρή κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρά του πολυισοβίτη βρίσκεται η σύζυγός του και ο γιος του.

Για τη φύλαξή του στο Νοσοκομείο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας με συνολικά 40 αστυνομικούς.

Ο πολυισοβίτης ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση παλαιότερης δέσμευσης περί κατάργησης του εισαγγελικού βέτο.

Για την υπόθεση αναμένεται και η εξέλιξη που θα έχει η παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου