Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη της προσφοράς και του εθελοντισμού» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» την Τρίτη 14 Μαΐου, από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου της πόλης των Τρικάλων, εκπρόσωποι του Δήμου και πολύ σημαντικών φορέων εθελοντισμού καθώς και ένα πλήθος πολιτών υποδέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» από το Διμήνι Μαγνησίας και τους λειτουργούς και εθελοντές του πολύ σημαντικού αυτού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που στηρίζουν με αγάπη, αφοσίωση, φροντίδα και προστασία το μεγάλωμα παιδιών που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο ή έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους, στο πιο ζεστό και φιλόξενο Σπίτι, το πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας της Κιβωτού του Κόσμου Βόλου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των μαθητών της Α’ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, οι οποίοι στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς ασχολήθηκαν με την ιδέα του εθελοντισμού στο μάθημα «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων». Η ιδέα έγινε δράση και εντάχθηκε στο σχέδιο δράσης που υλοποιεί το σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ» με συντονιστή το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Στην έναρξη της εκδήλωσης οι μαθήτριες Δήμητρα Ζηκύρη και Κατερίνα Γρηγορίου παρουσίασαν στο κοινό τον σκοπό της διοργάνωσης και το βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Προσκεκλημένοι στο βήμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών, κ. Μιχάλης Λάππας και η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων κα Βανέσα Μηλιώνη απηύθυναν τους δικούς τους χαιρετισμούς τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Στέλιος Λάσκος, εκπαιδευτικός του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Τρικάλων και υπεύθυνος του σχεδίου δράσης «Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων Ενεργό Στην Κοινωνία» μίλησε για το σπουδαίο έργο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, οργανισμού τιμημένου με το διεθνές βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 και απένειμε τιμητική πλακέτα στους νεαρούς προσκεκλημένους φιλοξενούμενους της Κιβωτού του Κόσμου Βόλου και στην εκπρόσωπό τους κα Ευαγγελία Τζανή, η οποία άγγιξε τις καρδιές όλων μιλώντας για την ξεχωριστή λειτουργία και πρωτοποριακή δομή της μονάδας τους.

Ανάμεσα στις πολύ σημαντικές ομιλίες προβλήθηκαν βίντεο με το έργο και τις δράσεις της Κιβωτού ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η παιδική χορωδία του 33ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου «Κολόβα» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Κωνσταντίας Λάσκου συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους με τις υπέροχες ερμηνείες τους και την εκπληκτική επιλογή τραγουδιών.

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και πρόσφεραν οικονομική ενίσχυση στο έργο της Κιβωτού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στους προσκεκλημένους ομιλητές μας κ. Άκη Αναστασίου, κ. Μιχάλη Λάππα και κ. Βανέσα Μηλιώνη καθώς και στην κ. Κωνσταντία Λάσκου για την ευγενική τους συμβολή. Ευχαριστεί επίσης τον Θοδωρή Λακιάρα για το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό καθώς και τους εκπρόσωπους του τοπικού Τύπου και των Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν τη διοργάνωση με δημοσιεύσεις και προβολές. Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην οργάνωση και στους αγαπητούς μαθητές και μαθήτριες για την ακούραστη προσπάθεια, την έρευνα, το συντονισμό και την πολύ ξεχωριστή παρουσία τους. Ακόμη ευχαριστεί τους μικρούς και νεαρούς καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή και ομόρφυναν τη βραδιά μας. Τέλος, τους νεαρούς φιλοξενούμενους της Κιβωτού και στους συνοδούς λειτουργούς και εθελοντές που ταξίδεψαν στην πόλη των Τρικάλων και έδωσαν στη γιορτή το ωραιότερο νόημα!