ΤΟΠΙΚΑ

Αντωνία Καραγιάννη: «Καιρός να αποκτήσουμε γυναίκα δήμαρχο Βόλου»

αντωνία-καραγιάννη-καιρός-να-αποκτή-508596

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Στην ανυπαρξία των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στην έλλειψη έργων στις γειτονιές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, στη δυνατότητα προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για το καλό των πολιτών στέκεται η Αντωνία Καραγιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» στη συνέντευξή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σύμφωνα με την ίδια, τα προβλήματα των πολιτών δυστυχώς είναι πολλά και διάφορα, καθώς, όπως τονίζει, οι έμποροι δεν έχουν καθόλου δουλειά τις καθημερινές, δεν υπάρχουν πάρκινγκ, καθαριότητα δεν υπάρχει και κυρίως δεν διαφαίνεται προοπτική ανάπτυξης με την υπάρχουσα κατάσταση. Αναφερόμενη εξάλλου στην προσωπική της «μάχη» να εκλεγεί, αναλαμβάνει τη δέσμευση να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες σε όποιο πρόβλημα προκύπτει και ότι θα το μεταφέρει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κυρία Καραγιάννη, είστε ένας νέος άνθρωπος, που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. Ποιο κριτήριο καθόρισε αυτή την επιλογή σας;

Ακριβώς επειδή είμαι νέος άνθρωπος και μητέρα θεωρώ πως δεν μου αρκεί πλέον η κριτική από τον καναπέ και για αυτό αποφάσισα να γίνω ενεργό μέλος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και να προσφέρω όπως και όπου μπορώ για τον τόπο μου, πλάι στην υποψήφια δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα. Ζω στην πόλη που γεννήθηκα, εδώ μεγαλώνω τον γιο μου και θέλω να δω τον τόπο μου να προοδεύει και να αναπτύσσεται.

Το γεγονός ότι στον συνδυασμό «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» ηγείται γυναίκα, η Νάνσυ Καπούλα, έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας;

Φυσικά και έπαιξε ρόλο. Οι γυναίκες έχουμε αποδείξει τις ικανότητές μας σε όλους τους τομείς. Η Νάνσυ Καπούλα είναι τεχνοκράτης που διακρίνεται όμως και από τη γυναικεία ευγένεια, αλλά και τη γνωστή γυναικεία ευαισθησία. Εχει αποδείξει σε όλους μας την πυγμή και το σθένος που διαθέτει καθώς και την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζουν. Εκτός αυτού πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός για να αποκτήσουμε επιτέλους γυναίκα δήμαρχο, ώστε να «νοικοκυρέψει» τα του Δήμου μας.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι χωλαίνει ο Δήμος και πώς θα πρέπει να ανταποκριθεί η νέα δημοτική αρχή;

Μπορεί να έγιναν κάποια πράγματα στο κέντρο, αλλά περιορίστηκαν εκεί και οι γειτονιές σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν πολλά προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Επίσης η καθημερινότητα των πολιτών συνεχίζει να έχει μεγάλες δυσκολίες, όπως έλλειψη πάρκινγκ, έλλειψη παιδικών χαρών, παιδικών σταθμών, μεγάλα προβλήματα στα σχολικά κτίρια. Ο Δήμος σε αυτά τα 5 χρόνια δεν συνέβαλε στη χάραξη καμίας προοπτικής για σοβαρά θέματα της περιοχής, όπως στην ανάπτυξη του αεροδρομίου, του λιμανιού, του χιονοδρομικού. Δεν αντλήθηκαν καθόλου ευρωπαϊκά προγράμματα, που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της ζωής όλων μας. Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου η τεχνολογία για να κάνει την πόλη μας «έξυπνη» και μείναμε ουραγοί να παρακολουθούμε άλλες πόλεις, όπως Τρίκαλα και Ηράκλειο Κρήτης που έκαναν πολλά σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα. Κυρίως στη Νέα Ιωνία δεν έγινε απολύτως τίποτα, όπως να εφαρμοστεί πολεοδομικό σχέδιο, να αποκτήσει η Νέα Ιωνία εμπορικό δρόμο, να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και μεγάλα οικόπεδα που ανήκουν στον Δήμο να αξιοποιηθούν για να ωφελήσουν με τη χρήση τους τους συμπολίτες μας.

Συμμετέχοντας σε περιοδείες και επαφές με τους πολίτες, ποια προβλήματα σας θέτουν και πώς πιστεύετε ότι μπορούν αυτά να επιλυθούν;

Τα προβλήματα των πολιτών δυστυχώς είναι πολλά και διάφορα. Οι έμποροι δεν έχουν καθόλου δουλειά τις καθημερινές, δεν υπάρχουν πάρκινγκ, καθαριότητα δεν υπάρχει και κυρίως δεν διαφαίνεται προοπτική ανάπτυξης με την υπάρχουσα κατάσταση. Για αυτό θέλουμε να την αλλάξουμε.

Η Αντωνία Καραγιάννη, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, πώς θέλει να δει την πόλη μέσα στην επόμενη 4ετία;

Ονειρεύομαι ότι η πόλη μου αναδεικνύεται ως η πιο όμορφη και έξυπνη πόλη της χώρας μας με την τεχνολογία να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών της. Οραματίζομαι ότι επανέρχεται η πολιτιστική κουλτούρα που χαρακτηρίζει διαχρονικά εμάς τους Βολιώτες, πως έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο, πως αξιοποιούνται όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, πως αεροδρόμιο, λιμάνι και χιονοδρομικό κάνουν τον τόπο μας προορισμό για Ελληνες και ξένους 12 μήνες τον χρόνο. Οραματίζομαι πως αναγνωρίζεται ο κομβικός ρόλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του αποδίδουμε τη θέση που του αρμόζει. Και ονειρεύομαι ότι τα μελλοντικά δημοτικά συμβούλια χαρακτηρίζονται από διάθεση συνεργασίας από όλους τους συνδυασμούς και πραγματοποιούνται μέσα σε κλίμα πολιτισμού και ευγένειας.

Ποιο είναι το προσωπικό στίγμα σας που θέλετε να αποτυπωθεί στους πολίτες στον δρόμο για την κάλπη, ζητώντας τη στήριξή τους;

Ζητώ τη στήριξη και την προτίμηση των συμπολιτών μου με την υπόσχεση ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους σε όποιο πρόβλημα προκύπτει. Υπόσχομαι πως θα το μεταφέρω άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο και θα επιμένω σε αυτό μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση. Οι εκλογές για μένα και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός μου είναι να φτιάξουμε τον Βόλο, τη Νέα Ιωνία ως το ιδανικό μέρος που θα μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας και θα το αναδείξουμε ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου