ΤΟΠΙΚΑ

Οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία

οι-εκλεκτοί-του-συριζα-στη-μαγνησία-509250

Ποιους υποψηφίους δημάρχους και υποψήφιο περιφερειάρχη στηρίζει το κόμμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου

Ιάσονας Αποστολάκης στον Δήμο Βόλου, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στον Δήμο Αλμυρού, Μαρία Σαμαρά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου στο Νότιο Πήλιο και Δημήτρης Ευσταθίου στον Δήμο Σκοπέλου οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αντίστοιχα στηρίζει τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας».

Τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζει το κυβερνών κόμμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δόθηκαν στη δημοσιότητα κεντρικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κουμουνδούρου δηλώνει πως «πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού».

Στη βάση αυτής «της λογικής», ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς:

*Στον Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η Θεσσαλία στην καρδιά μας | Νίκος Τσιλιμίγκας

*Στον Α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Νομό Μαγνησίας:

Δήμος Αλμυρού: Δημοτική Πρωτοβουλία | Βαγγέλης Χατζηκυριάκος
Δήμος Βόλου: Μαζί για τον Βόλο | Ιάσονας Αποστολάκης
Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Κίνηση Ενότητας | Μαρία Σαμαρά
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Ν. Πηλίου | Μιλτιάδης Παπαδημητρίου
Δήμος Σκοπέλου: ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί | Δημήτρης Ευσταθίου

Δήλωση Βαγγέλη Χατζηκυριάκου

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρει:

««Η Δημοτική Πρωτοβουλία» είναι ανεξάρτητος, καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός, δημιουργήθηκε από τη βάση της τοπικής κοινωνίας μας και απαρτίζεται από άτομα που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Το ψηφοδέλτιό της καταρτίστηκε με δημότες από όλο το φάσμα του πολιτικού τόξου στη βάση των αναγκών, των προτεραιοτήτων και των προταγμάτων των δημοτών του Δήμου Αλμυρού. Όπως κατά το παρελθόν, έτσι και για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δεν ζητήσαμε τη στήριξη κανενός πολιτικού φορέα ή σχηματισμού. Χρίσμα ούτε ζητήσαμε, ούτε λάβαμε από οποιονδήποτε πολιτικό φορέα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και λειτουργούμε, εδώ και χρόνια, με όρους καθαρά αυτοδιοικητικούς.

Εκφράζουμε τον απόλυτο σεβασμό μας προς τα πολιτικά κόμματα και τη θεσμική τους λειτουργία.

Πιστεύουμε όμως ακράδαντα πως τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη στήριξη από τους απλούς πολίτες του Δήμου μας, που εμπιστεύονται τις ελπίδες τους στη «Δημοτική Πρωτοβουλία» για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου