ΤΟΠΙΚΑ

Ανδρέας Ζέρβας: Κλείνουμε πληγές που αιμορραγούσαν

ανδρέας-ζέρβας-κλείνουμε-πληγές-που-α-509371

Δρομολογήθηκε η εκκαθάριση πρώην δημοτικών επιχειρήσεων

«Στο κλείσιμο «ανοιχτών πληγών που αιμορραγούσαν» προχώρησε η σημερινή δημοτική αρχή στο πλαίσιο του οικονομικού νοικοκυρέματος στα ταμεία του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες καταργήθηκαν και έπρεπε να εκκαθαριστούν για να σταματήσουν να βαρύνουν με τις ανοιχτές υποχρεώσεις τους τα δημοτικά ταμεία», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Ο Ανδρέας Ζέρβας κάνει λόγο για «βαρίδια» που έρχονται από το παρελθόν και από τα οποία η δημοτική αρχή απαλλάσσεται ένα προς ένα. «Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι εκκαθαρίσεις οκτώ επιχειρήσεων για τις οποίες έγινε ανάληψη των υποχρεώσεων τους προς ΙΚΑ και ΔΟΥ όπου απαιτήθηκε», επισημαίνει αναφερόμενος στις περιπτώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Αρτέμιδας (υποχρεώσεις προς ΙΚΑ 21.673,31€), του Οργανισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς πρώην Δήμου Αρτέμιδας (ποσό 1.026,30 €), της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Δήμου Βόλου (ποσό 135.000 €), της Δημοτικής Επιχείρησης Μελετών – Κατασκευών Βόλου (ποσό 73.542 € για φόρους και τέλη), του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας, της Κοινοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Μακρινίτσας, του Πολιτιστικού Κέντρου Κοινότητας Σέσκλου.

«Επιπλέον εξοφλήσαμε οφειλές από δικαστικές αποφάσεις του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και του Καλλιτεχνικού Οργανισμού μέσω προγράμματος ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε κατά ένα ευρώ τα δημοτικά ταμεία. Εξοφλήσαμε ακόμη τις δόσεις των δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΗΚΙ, ΔΗΤΕΒ, ΔΕΜΕΚΑΒ, ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και συνεχίζουμε να πληρώνουμε ρυθμίσεις σε ΔΥΟ και ΙΚΑ για τις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΗΚΙ, Καλλιτεχνικό και Δημοτικό Ραδιόφωνο», προσθέτει ο Ανδρέας Ζέρβας.

Ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς έχει ολοκληρωθεί. Σε λύση και εκκαθάριση βρίσκονται πλέον οι δημοτικές επιχειρήσεις Δ.Ε.Ο.Β., Σφαγεία Βόλου ΑΕ, ΑΝ.Ε.ΒΟ. ΑΕ και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Υποστήριξης Δραστηριοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Ν. Ιωνίας ΕΝΣΤΑΣΗ ενώ στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι επιχειρήσεις ΙΩΛΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. και ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου