ΤΟΠΙΚΑ

Χριστόφορος Ιγγλέσης: «Αγαπώ την ευθύνη»

χριστόφορος-ιγγλέσης-αγαπώ-την-ευθύ-509523

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Είναι δημοφιλές «άθλημα» η άσκηση κριτικής, αλλά λιγότερο δημοφιλές η ανάληψη ευθύνης, λέει σε συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κοινωνιολόγος, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα, Χριστόφορος Ιγγλέσης, μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συμμετοχή του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Αγαπώ την ευθύνη. Αν στο τέλος της ημέρας κάτι δεν έγινε, φταίμε εμείς και κανένας άλλος», είναι το μότο που τον ακολουθεί, δείχνοντας τη θέλησή του για ενεργή συμμετοχή στα κοινά, με αποτέλεσμα. «Οι νέοι μπροστά» δηλώνει ότι θέλησε να καταδείξει με την απόφασή του. Ωστόσο, όπως σημειώνει, το νεαρό της ηλικίας του δεν θέλει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε «ψήφο συμπάθειας». Ζητά από τους δημότες ψήφο προς έναν εκπρόσωπο πραγματικό σύμμαχό τους στην ίδια «μάχη», αυτή της καθημερινότητας.

Συνέντευξη στην ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου, πρώτη φορά υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τι σας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου συνειδητοποίησα ότι τελικά το δημοφιλέστερο «άθλημα» στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στην πόλη μας είναι η άσκηση κριτικής. Το λιγότερο δημοφιλές είναι η ανάληψη ευθύνης. Αυτό ήταν που με παρακίνησε να ασχοληθώ εμπράκτως με την αυτοδιοίκηση και να δικαιολογήσω ως εκπρόσωπος της νεολαίας το πλέον δημοφιλές: «Οι νέοι μπροστά». Αγαπώ την ευθύνη, θεωρώ ότι στο τέλος της ημέρας αν κάτι δεν έγινε, αν κάτι δεν καταφέραμε, φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Οπως και πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με την ενεργή και γόνιμη συμμετοχή των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνία προοδεύει, οι δομές αλλάζουν και οι πόλεις ανθίζουν στους περισσότερους τομείς.

Γιατί με τη Νάνσυ Καπούλα;

Διότι είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει την ικανότητά του πρωτίστως ως επαγγελματίας, έπειτα διοικητικά ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας και τώρα διεκδικεί με συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο τη Δημαρχία μιας πόλης που σίγουρα αξίζει καλύτερα. Και για να σας προλάβω στην κλασική ερώτηση που μου γίνεται στις διάφορες περιοδείες μου στον Δήμο Βόλου «Μα Χριστόφορε, είναι γυναίκα, πώς θα τα καταφέρει σε ένα τόσο μεγάλο πόστο;», απαντώ ότι η ικανότητα δεν έγκειται στο φύλο. Αναγνωρίζω τους ανθρώπους από την όρεξή τους για προσφορά, από το όραμά τους, από την ευφυΐα τους, από την ενέργειά τους και την υπομονή τους και όχι από το φύλο. Λαμβάνοντας όλα τα ανωτέρω υπόψη για την επόμενη μέρα του Δήμου Βόλου αδιαμφισβήτητα… με τη Νάνσυ Καπούλα!

Τι διαφορετικό μπορεί να προσθέσει στο δημοτικό συμβούλιο η υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου, όπως η δική σας;

Ως νέοι σίγουρα αποτελούμε το πιο δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι της πατρίδας μας και αυτό γιατί μέσω των σπουδών μας έχουμε αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, που μας επιτρέπουν να συμβαδίσουμε με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Πρόσθετα, ως γενιά με υψηλή δημιουργικότητα, κοινωνική ευαισθησία και οικολογική συνείδηση και απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τη συνεχή ανάπτυξη που αυτή παρουσιάζει, είμαστε σε θέση να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε καινοτόμες ιδέες ενισχύοντας την παραγωγική βάση της οικονομίας. Πραγματικά, είμαι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής των νέων στην πολιτική σε όλες τις κλίμακες και όλα τα επίπεδα, όμως ας ξεκαθαρίσουμε κάτι… Δεν αρκεί να είσαι νέος στην ηλικία, πρέπει να είσαι νέος σε ιδέες, νέος σε προτάσεις, νέος στη ψυχή… Δεν επικαλούμαι τη νεότητά μου για να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπολιτών μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει σε αυτή την πόλη, έχω εργαστεί σε αυτήν, έχω απογοητευτεί από αυτήν, έχω αγαπήσει αυτήν, αλλά και σε αυτήν. Ενας άνθρωπος που η ύπαρξή του είναι συνυφασμένη με την πόλη του Βόλου δεν θα μπορούσε να θέλει τίποτα άλλο από την πρόοδο της πόλης.

Στο ερώτημα «γιατί να σε ψηφίσουμε;» τι απαντάτε;

Η ψήφος θέλω να είναι ένα κράμα της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, μαζί με την ανάγκη για αλλαγή! Δεν θέλω ψήφο συμπάθειας, αλλά ούτε και ελεημοσύνης λόγω νεότητας. Θέλω οι συμπολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη στις 26 Μαΐου και θα με ψηφίσουν, να κατανοήσουν ότι δεν ψηφίζουν απλά έναν ακόμα εκπρόσωπο, αλλά έναν πραγματικό σύμμαχο στην ίδια μάχη. Αυτή της καθημερινότητας.

Πώς κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής την τελευταία πενταετία;

Η παρούσα δημοτική αρχή είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ από τον Βόλο. Τα έργα βιτρίνας, η απαξίωση και απομόνωση των δημοτικών ενοτήτων και η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που παραπέμπει περισσότερο σε ανθρώπους του υποκόσμου, παρά σε πολιτικά πρόσωπα με ήθος και κύρος, συνηγορούν στη χείριστη άποψη που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

Ποιον θέτετε, από την πλευρά σας, ως βασικό στόχο της πόλης για την επόμενη πενταετία;

Στόχος μας ως νέα δημοτική αρχή είναι να καταστεί ο Βόλος μία σύγχρονη και έξυπνη πόλη, η οποία θα αναπτύξει δράσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, προς όφελος των δημοτών.

Είναι δικαίωμα των κατοίκων αυτής της πόλης και υποχρέωση δική μας την επόμενη πενταετία να πάρει ο Βόλος τη θέση που του αξίζει σε πανελλαδικό και γιατί όχι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αλήθεια, αν όλα πάνε καλά, την επομένη των εκλογών σε ποιον τομέα θα θέλατε να αξιοποιηθείτε και γιατί;

Βάσει του αντικειμένου μου, θα ήθελα να προσφέρω κυρίως σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχυθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας και να είμαι στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δίνοντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου