ΤΟΠΙΚΑ

Ο νοσοκομειακός γιατρός Κυριάκος Αβραμίδης υποψήφιος με τον Αχιλλέα Μπέο

ο-νοσοκομειακός-γιατρός-κυριάκος-αβρ-509654

Διεκδικεί να εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο Βόλου

Με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Αβραμίδης του Κωνσταντίνου, νοσοκομειακός γιατρός. Πρόκειται για ένανέμπειρο και καταξιωμένο ορθοπεδικό χειρουργό με σημαντική ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη Θεσσαλία.

Μεγάλωσε και κατοικεί στον Βόλο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1992 και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική σε Νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας όπου και εργάστηκε μέχρι το 2004. Στη διάρκεια της εννεαετούς θητείας του στο εξωτερικό απέκτησε μεταπτυχιακό (μάστερ) στην Ορθοπεδική Εμβιομηχανική από το Πανεπιστήμιο Cardiff της Ουαλίας και τον ακαδημαϊκό τίτλο FRCS του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου της Μ. Βρετανίας κατόπιν εξετάσεων.

Επέστρεψε στην Ελλάδα τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην Ορθοπεδική Κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου σήμερα κατέχει το βαθμό του διευθυντή.

Στη διάρκεια της νοσοκομειακής του θητείας στη Λάρισα μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπανικολάου και στην αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου στο Νοσοκομείο Stolzalpe της Αυστρίας.

Από το 2011 είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι υπεύθυνος του τομέα αρθροσκοπικής χειρουργικής γόνατος και ώμου στην κλινική όπου εργάζεται και μέλος της ευρωπαϊκής εταιρείας αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου – γόνατος και αθλητικών κακώσεων (ESSKA). Συμμετείχε ενεργά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με πολλές εργασίες και ανακοινώσεις, και στη συγγραφή ιατρικών βιβλίων.

Υπηρέτησε 23μηνη στρατιωτική θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στον Στρατό Ξηράς και είναι μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας.

Είναι γιος του Κωνσταντίνου Αβραμίδη μαθηματικού και της Σοφίας Ευθυμιάδου φυσικού, καθηγητών Μ. Εκπαίδευσης. Παντρεμένος με τη δικηγόρο Βόλου Στέλλα Λίλου και πατέρας δύο παιδιών.

Η αγάπη του για την πόλη του Βόλου, αλλά και η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε από την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τομέα της υγείας με διαρκή στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων των ασθενών του, η εμπειρία του από την οργάνωση σεμιναρίων και από την προεδρία και διεξαγωγή πληθώρας επιτροπών σε διοικητικά θέματα του Νοσοκομείου, καθώς και η μακροχρόνια ενασχόλησή του σε Συλλόγους παρέχουν τα εχέγγυα για την επιτυχή συμμετοχή του στα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέσω της εκλογής του στο Τοπικό Συμβούλιο Βόλου επιθυμεί, όπως επισημαίνει ο ίδιος, να συνδράμει στην ανθρωποκεντρική ανάπτυξη του Δήμου και να στηρίξει τις κοινωνικές εκείνες δομές που στόχο έχουν τη βοήθεια των πλέον αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας με όραμα την δημιουργία μιας ακόμη πιο σύγχρονης και κοινωνικά ευαίσθητης πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο, καθώς όπως συνηθίζει να λέει, πιστεύει στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες, που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον δημότη του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου