ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές αποκτούν εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό

μαθητές-αποκτούν-εργασιακή-εμπειρία-509966

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας κάνουν την πρακτική τους στην ειδικότητά τους σε επιχειρήσεις του εξωτερικού και κερδίζουν επαγγελματικές συμφωνίες

Νέες γνώσεις, εργασιακή εμπειρία, ακόμη και προτάσεις για εργασία στις θέσεις που απασχολήθηκαν για την πρακτική τους άσκηση σε πόλεις του εξωτερικού κερδίζουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus+ KA1.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της μαθήτριας του τομέα αισθητικής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Χριστίνας Γεωργιάδου η οποία έκανε την πρακτική της άσκηση σε κέντρο αισθητικής στο Καρτούζι της Πολωνίας και κατά την αποχώρησή της για να επιστρέψει στον Βόλο δέχθηκε επαγγελματική πρόταση από τη διευθύντρια για θέση εργασίας το ερχόμενο καλοκαίρι. «Ευελπιστώ να τα καταφέρω να πάω», είπε η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για την παρουσίαση των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων.

Στην ίδια πόλη της Πολωνίας βρέθηκε εξάλλου και ο μαθητής του τομέα μηχανολογίας Νίκος Ρίζος ο οποίος εργάστηκε σε μηχανουργείο και είχε όπως ανέφερε τη δυνατότητα να δει και να δουλέψει πάνω σε μηχανήματα που δεν γνώριζε, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Συνολικά 9 μαθητές του σχολείου πήγαν τη φετινή σχολική χρονιά στην Πολωνία για την πρακτική τους άσκηση και επιπλέον 15 μαθητές στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Ανάμεσά τους ο Κωνσταντίν Μεσήνη της ειδικότητας τεχνικός οχημάτων, ο οποίος εργάστηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων. «Η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Βγήκα πρώτη φορά στο εξωτερικό, για πρώτη φορά εργάστηκα, έμαθα νέα πράγματα και άνοιξαν νέοι ορίζοντες για μένα», είπε.

«Στο σχολείο μας φυσά… ευρωπαϊκός αέρας εδώ και χρόνια και συνεχίζουμε την παράδοση. Και από το νέο σχολικό έτος θα έχουμε 15 μαθητές στη Σεβίλλη, 9 στην Πολωνία, 8 καθηγητές στην Ολλανδία και 5 καθηγητές στη Λιθουανία. Είμαστε ένα από τα 12 σχολεία πανελληνίως που διαθέτουμε χάρτη κινητικότητας, πιστοποιητικό δηλαδή καλής εκτέλεσης προγραμμάτων που μας δίνει κάθε φορά το εισιτήριο συμμετοχής μας στο πρόγραμμα», ανέφερε η υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Μαρία Κολυμένου.

«Οι μαθητές κερδίζουν εμπειρίες, πιστεύουν στον εαυτό τους, επιστρέφουν με αυτοπεποίθηση και με διάθεση να κερδίσουν περισσότερη γνώση», πρόσθεσε η κ. Κολυμένου.

Οι μαθητές δεν ήταν οι μοναδικοί που παρουσίασαν την εμπειρία τους στη χθεσινή εκδήλωση. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Κόκκινο σημαντική είναι και η εκπαίδευση των ίδιων των καθηγητών που φέτος εκπαιδεύτηκαν σε επαγγελματικά σχολεία και χώρους εργασίας της Ισπανίας, γνωρίζοντας ένα διαφορετικό σύστημα.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στον θεσμό της μαθητείας που τρέχει στο σχολείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή 22 αποφοίτων 14 από την ειδικότητα οχημάτων και 8 από τη φυσικοθεραπεία, τονίζοντας ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα απορρόφησής τους στις θέσεις εργασίας όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου