ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 47χρονος Βολιώτης που οδηγούσε μεθυσμένος

στη-φυλακή-47χρονος-βολιώτης-που-οδηγού-510057

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε η ποινή του να μην έχει ούτε αναστολή και μετατροπή, ούτε αναστέλλουσα δύναμη

Οδηγούσε το δίκυκλό του μεθυσμένος και παρέσυρε 63χρονη Βολιώτισσα τραυματίζοντάς τη στο κεφάλι και το πόδι.

Συνολική ποινή φυλάκισης 44 μηνών επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 47χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, χωρίς να έχει δίπλωμα οδήγησης και χωρίς να έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί μετά τη καταδίκη του για πρόκληση ατυχήματος υπό την επίδραση αλκοόλ ο 47χρονος.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στην οδό Ιωλκού στις 6 το πρωί. Ενώ η 63χρονη παθούσα κατέβαινε από το αυτοκίνητό της ο κατηγορούμενος την παρέσυρε με το δίκυκλό του με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και στο πόδι και να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου ο 47χρονος εκπροσωπήθηκε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος σήμερα έχει αλλάξει. Εχει βρει δουλειά και έχει διαφοροποιήσει τη ζωή του.

Ομως, το δικαστήριο δεν αρκέστηκε σε αυτό. Μετά το ατύχημα ο 47χρονος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με 2,68 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη μέτρηση.

Επιπλέον η Τροχαία Βόλου τού είχε αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης στις 28 Ιουνίου του 2010, ενώ ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με παράβαση για μέθη.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας για έξι μήνες και του επέβαλε η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, να μην είναι μετατρέψιμη, ούτε να έχει τριετή αναστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου