Η αντιπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας από το Σικάγο στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-15, 19:03:35
Η αντιπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας από το Σικάγο στον Βόλο

Φιλοξενήθηκε από το 9ο Γυμνάσιο στο πλαίσιο προγράμματος

 

Την αντιπρόσωπο της ελληνικής ομογένειας Σικάγου της Αμερικής Χριστίνα Κουτσακιώτη - Μπραλή, είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος OSOS «Ενα ανοιχτό σχολείο σε ανοιχτή κοινωνία».

Η κ. Χριστίνα Κουτσακιώτη – Μπραλή που επισκέφθηκε το σχολείο μετά από πρόσκληση της διευθύντριας Νίκης Χατζηκυριάκου, διδάσκει εδώ και 16 χρόνια την Ελληνική Γλώσσα και Παράδοση σε Ελληνόπουλα 3ης και 4ης γενιάς σε ιδιωτικά ελληνικά σχολεία του Σικάγου στο Illinois της Αμερικής. Διευθύνει το ελληνικό πρόγραμμα στο ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο «Παιδική Ακαδημία Πυθαγόρα» στο Elmhurst, Illinois και στο απογευματινό και σαββατιανό σχολείο «Πυθαγόρας» της κοινότητας Αγίου Δημητρίου στα προάστια του Σικάγου. Στα σχολεία αυτά φοιτούν 320 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, την Ελληνορθόδοξη Θρησκεία και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Σκοπός της επίστεψης της κ. Χριστίνας Κουτσακιώτη – Μπραλή στο 9Ο Γυμνάσιο Βόλου ήταν μια πρώτη γνωριμία με τους μαθητές και τους καθηγητές καθώς και η αρχή της επικοινωνίας των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου με τους μαθητές της ομογένειας του Σικάγου. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζηκυριάκου ξενάγησε την κ. Μπραλή σε όλους τους χώρους του σχολείου, η οποία μίλησε με τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, τους ζήτησε να γράψουν και να της δώσουν γράμματα γνωριμίας , τα οποία θα παραδώσει στα παιδιά που διδάσκει ώστε να υπάρχει μία επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των σχολείων. Εβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και υποσχεθήκανε να έχουν επικοινωνία.

Μελλοντικός στόχος η αδελφοποίηση των σχολείων καθώς και ένα μακρινό όνειρο όπως η δημιουργία γεφυρών και να έχουν διαύλους επικοινωνίας με όλα τα σχολεία της ομογένειας σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=