ΤΟΠΙΚΑ

Αποδυτήρια και χώρος προσωπικού στο αμαξοστάσιο του Βόλου

αποδυτήρια-και-χώρος-προσωπικού-στο-α-510740

«Ενισχύονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υπέρ των εργαζομένων στην καθαριότητα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πράττος

Στη δημιουργία αποδυτηρίων και χώρου προσωπικού στο αμαξοστάσιο του Βόλου, όπου εδρεύει το «στρατηγείο» της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, προχωρά το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου. «Στόχος μας είναι η ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Πράττος.

Οπως σημειώνει ο κ. Πράττος, η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου είναι μία χρόνια ανάγκη για την προστασία των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι προσέρχονται στην εργασία τους με τα ρούχα εργασίας, με τα οποία επιστρέφουν σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Εμείς θέλουμε οι εργαζόμενοι να έρχονται στη δουλειά τους με τα ρούχα τους, να φορούν τον κατάλληλο ρουχισμό και να χρησιμοποιούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για να εργαστούν και τελειώνοντας τη δουλειά τους να έχουν έναν χώρο να κάνουν το μπάνιο τους και να φορέσουν τα δικά τους ρούχα για να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να έρχονται κύριοι και να φεύγουν κύριοι», αναφέρει ο κ. Πράττος τη φιλοσοφία της παρέμβασης που ετοιμάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι προσφάτως άδειασε ένα από τα τρία κτίρια στο αμαξοστάσιο του Βόλου, όπου στεγάζονταν οι ηλεκτρολόγοι που μεταφέρθηκαν σε δικό τους χώρο, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί.

Στο κτίριο θα δημιουργηθεί χώρος παραμονής του προσωπικού και θα εξοπλιστεί με αίθουσα αποδυτηρίων, χώρο τουαλετών και ντουζιέρες. Κάθε εργαζόμενος θα έχει το δικό του ντουλαπάκι για να αφήνει τα ρούχα του και τα προσωπικά του αντικείμενα, θα μπορεί να κάνει ντους όταν τελειώνει τη δουλειά.

«Ηδη το έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου και υπάρχει στον προϋπολογισμό», σχολιάσει ο κ. Πράττος προσθέτοντας ότι εντός του επόμενου διαστήματος πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του κτιρίου, που θα απαντήσει σε μία ανάγκη των εργαζομένων, αλλά και σε μία επιταγή της Επιθεώρησης Εργασίας προς όφελος των ίδιων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου