ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για φωτιά δίπλα στο ΧΥΤΑ Βόλου και σε πυλώνα της ΔΕΗ

συναγερμός-για-φωτιά-δίπλα-στο-χυτα-βό-510764

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση δίπλα στον ΧΥΤΑ Βόλου, σε σημείο όπου βρίσκεται και πυλώνας της ΔΕΗ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.40 το μεσημέρι και η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από εργαζόμενο στον ΧΥΤΑ, ο οποίος έντρομος είπε ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά σε σκουπίδια και υπάρχει κίνδυνος να γίνει ανάφλεξη στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ λόγω του μεθανίου που υπάρχει στον χώρο, ενώ ενημέρωσε ότι στην περιοχή της φωτιάς υπήρχε πυλώνας της ΔΕΗ μέσης τάσης.

Αμεσα σήμανε συναγερμός και στον σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής με οχήματα βαρέως τύπου, δέκα και πέντε τόνων και με συνολικά οκτώ πυροσβέστες, που ρίχτηκαν στη μάχη για τον κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ συνεχείς ρίξεις νερού γίνονταν και σε όλο των χώρο των απορριμμάτων και των ξηρών χόρτων και να αποτραπεί η επέκτασή της.

Μετά από προσπάθειες το έργο της πυρόσβεσης ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα. Από την φωτιά κατακάηκαν ξηρά χόρτα και αγροτολιβαδική βλάστηση, σε έκταση δύο στρεμμάτων.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Βόλου.

Φωτιά και στην Νέα Αγχίαλο

Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 12.55 το μεσημέρι στην Νέα Αγχίαλο, στην περιοχή Στούπι, σε έκταση με ξηρά χόρτα και επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με τέσσερις πυροσβέστες.

Η φωτιά κατασβήστηκε πλήρως στις 3.30 το μεσημέρι, ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια που την προκάλεσαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου