ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Βόλο

μαθητικό-φεστιβάλ-της-κνε-στον-βόλο-511022

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε μαθήτρια και μαθητή, και σε κάθε νέα και νέο να συμμετέχουν μαζικά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19:30, στην παραλία του Βόλου (Θόλος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

*Καλωσόρισμα από μαθητή

*Χαιρετισμό από τον ζωγράφο Κωσταντίνο Κομνηνό, υποψήφιο στο Δήμο Βόλου με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

*Ομιλία από τον Στέφανο Κότο, πρωτοετή φοιτητή και πέρυσι πρόεδρο του 15/μελούς στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, υποψήφιος στο Δήμο με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Θα εμφανιστούν: Το hiphop σχήμα «Lunatic» ( 5oΓΕΛ), συγκροτήματα με έντεχνο ελληνικό τραγούδι από μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους καθώς και επίδειξη Latinχορών.

Συναυλίες από τα συγκροτήματα: Ghetto Rock & Black Mustard, Φρανκ, Retro ( of Rebellion Connexion)

Ακόμα:

*Προβολές

*Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»

*Τραπεζάκι γνωριμίας με την ΚΝΕ, με ερωτηματολόγια και παιχνίδι «Ρουκ Ζουκ»

*Γωνιά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

*Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ

*Παιχνίδι «escaperoom» ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μαθητές γυμνασίων στο χώρο του Πανεπιστημίου (Θόλος)

*Θεματικά Ταμπλό

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για το Φεστιβάλ αναφέρονται τα εξής:

“Φωνάζουμε δυνατά… η νέα γενιά έχει όνειρα και ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά! Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Θέλουμε να κοιτάμε στο πίνακα όταν κάνουμε μάθημα και όχι στο ταβάνι για να μη πέσει στα κεφάλια μας όπως έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Θέλουμε λεφτά για την παιδεία και όχι για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ.

Στο Βόλο σημειώθηκε άλλο ένα σοβαρό γεγονός «αξιοπρεπούς διαβίωσης» το 2019, με τη διακοπή ρεύματος σε ακόμα μια οικογένεια. Μάλιστα τους τελευταίους τέσσερις μήνες η οικογένεια που ζει χωρίς ρεύμα, πέρα από την κάλυψη των καθημερνών αναγκών έχει να αντιμετωπίσει και την ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με οξυγόνο για ασθένεια ενός από τα παιδιά της. Η τετραμελής οικογένεια, τα 3 παιδιά και η μητέρα, ζουν με λιγοστά χρήματα, που δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Το ένα παιδί αναγκάζεται μετά το σχολείο να εργάζεται. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό; Φυσικά και ΟΧΙ !

Το τελευταίο καιρό είναι σαν να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά η ίδια είδηση στις τοπικές εφημερίδες, αλλά τα περιστατικά είναι διαφορετικά και τα έχουμε καταγγείλει εδώ όπως και σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές τα αντιπαλεύουν με τις μαζικές διαδικασίες και τους αγώνες τους, τη ζωή λάστιχο σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο που δεν μορφώνει αλλά εξοντώνει και σε μια πόλη που την βρομίζουν επιχειρηματικοί κολοσσοί. Διεκδικούν οι συμμαθητές τους να μη λιποθυμούν στα σχολεία γιατί στο σπίτι «…δεν υπάρχει μία», να μη διαβάζουν με κερί ή με το φως του δημόσιου φωτισμού γιατί τους έκοψαν το ρεύμα κλπ Τώρα απαιτούμε να παρθούν μέτρα στήριξης, τώρα παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!

Έλα μαζί μας με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στον αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση στον λαό και ιδιαίτερα σε όσους νέους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω του τσακίσματος των δικαιωμάτων τους από την σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να χαιρόμαστε τη ζωή, τη μόρφωση, να έχουμε δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό αντί να τα ακριβοπληρώνουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε και όχι να μεταναστεύσουμε, να κυνηγάμε πανάκριβα πιστοποιητικά, να ζήσουμε χειρότερα από τους γονείς μας. Να πάψει πλέον η κάθε λαϊκή οικογένεια της πόλης μας να μετρά και έναν άνεργο στο σπίτι, δίπλα στα 17 εκατομμύρια ανέργων σε όλη την ΕΕ.

Θέλουμε να στείλουμε τους φασίστες εγκληματίες ξανά πίσω στις τρύπες τους. Δεν ανεχόμαστε όσους τους κάνουν πλάτες, όσους τους καλούν στις παρελάσεις, τους κρύβουν στα ψηφοδέλτιά τους, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τους θρέφουν. Δεν προσκυνάμε την ΕΕ που στηρίζει φασιστικά πραξικοπήματα και δίνει συντάξεις στους ναζί ενώ απαγορεύει Κομμουνιστικά Κόμματα.

Αγωνιζόμαστε για να γίνει πράξη το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό. «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου / Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά», αυτό αξίζει στους νέους. Δυναμώνουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, ανασφάλεια, κόντρα στη συντήρηση που είναι οι υποκλίσεις στην ΕΕ, στον ιμπεριαλισμό, στο σύστημα. Στις 17 Μάη η νεολαία της πόλης δίνει μαχητικά το παρόν στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις 26 Μάη τιμωρούμε τους υποστηριχτές αυτού του σάπιου συστήματος με την ψήφο μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου