ΤΟΠΙΚΑ

Κεφαλογιάννης: Μπορούμε να εκλέξουμε και 10 ευρωβουλευτές

κεφαλογιάννης-μπορούμε-να-εκλέξουμε-511661

Τη δυνατότητα η Νέα Δημοκρατία να διπλασιάσει την εκλογική της δύναμη στις ευρωεκλογές και να εκλέξει 10 ευρωβουλευτές βλέπει ως εφικτή, ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή Μανώλης Κεφαλογιάννης που περιόδευσε στον Βόλο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας παρουσία ψηφοφόρων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κάλεσε τους πολίτες αλλά και όλες τις υγιείς δυνάμεις όπως είπε να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο, διότι όπως επισήμανε είναι καιρός να ηττηθεί ο λαϊκισμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και προέβλεψε πως όποτε γίνουν εθνικές εκλογές η ΝΔ θα κερδίσει μία καθαρή νίκη και αυτοδυναμία.

«Τι και αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων, όλες τις Περιφέρειες και διπλασιάσει την κοινοβουλευτική της ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αν δεν κερδίσει στις εθνικές εκλογές, όλα τα υπόλοιπα είναι «νίκες γραμμένες στο χιόνι. Η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές», σημείωσε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας πως η χώρα κατά τη διάρκεια διακυβέρνησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών παρατήρησε πως η ΝΔ οραματίζεται μία Ευρώπη φιλελεύθερη με πλήρη σεβασμό στο κράτος δικαίου και στα ατομικά δικαιώματα και έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «πρώτη η παράταξή μας με τον αείμνηστο Κων. Καραμανλή πίστεψε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα όταν άλλοι ήταν απέναντι από την κοινή ευρωπαϊκή πορεία».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μπορεί να εγγυηθεί μόνο η ΝΔ και κατ’ επέκταση το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με τον ευρωβουλευτή να στρέφει τα πυρά του στους ευρωσκεπτικιστές λέγοντας: « Ο λαϊκισμός, όμως, δεν έχει χρώμα στην Ευρώπη. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι ο πιο αυθεντικός εκφραστής του λαϊκισμού στην Ευρώπη αλλά λαϊκιστές πολιτικοί υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη. Και οφείλουν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές να δώσουν οι λαοί της Ευρώπης σε όλους αυτούς μία βροντερή απάντηση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου